xcounter
#

"Вбивця російських ЗРК С-400": у США пройшли перші бойові випробування нової протирадіолокаційної ракети

6983
Запуск ракети AARGM-ER​ з винищувача F-18 був успішним
Запуск ракети AARGM-ER​ з винищувача F-18 був успішним

Нову ракету, крім літаків F / A-18E / F Super Hornet та EA-18G Growler, також отримають і стелс-винищувачі F-35

ВМС США під час випробувань, що відбулися 19 липня 2021 року, вперше запустили удосконалену протирадіолокаційну керовану ракету підвищеної дальності AGM-88G AARGM-ER з винищувача Boeing F/A-18 Super Hornet.

Випробування відбулося на хребті Пойнт-Мугу біля узбережжя Південної Каліфорнії, як заявив виробник ракети Northrop Grumman.

Читайте також: Спроба №2 з гіперзвуком у США: теж невдала, але у ВПС налаштовані позитивно

ракета AGM-88G AARGM-ER
Ракета AGM-88G AARGM-ER

"AARGM-ER була успішно запущена з винищувача F / A-18 та виконала ключові задачі першого ракетного бойового вогню", – стверджується у повідомленні.

Зазначається, що випробування з бойовою стрільбою "підтвердили загальну інтеграцію системи, роботу ракетного двигуна тощо". Відомо, що наразі запланована серія додаткових випробувань цієї розробки.

Ракета AARGM у варіанті ER отримала нову боєголовку та новий ракетний двигун для підвищеної дальності. Разом з тим, тактико-технічні характеристики ракети поки що не розкриваються, хоча у деяких джерелах зазначається, що ракета може досягати максимальної швидкості у 2 Маха.

AGM-88G AARGM-ER ракета протирадіолокаційна
Еволюція ракети AARGM до версії ER

Ракета AARGM-ER призначена для знищення ворожих радарів, генераторів перешкод та радіопередавачів – тобто, вона має "засліпити" противника та позбавити його можливості "спілкуватися". В американських та російських ЗМІ цю ракету вже назвали "вбивцею ЗРК С-400".

Винищувач А-18 ракета AARGM-ER
Завантаження ракети AARGM-ER на літак

Наразі відомо, що ВМС США планує інтегрувати ракету з літаками F / A-18E / F Super Hornet та EA-18G Growler, а також її можуть отримати й стелс-винищувачі F-35 ВМС, КМП та ВПС США.

Читайте також: Перший український прямотічний двигун для нових ракет: по дорозі до гіперзвукової швидкості