xcounter
#

Варіант для Збройних Сил: Kongsberg випробовує новітній ЗРК AMRAAM-ER

5561
Роботи над цим комплексом стартували ще в 2014 році
Роботи над цим комплексом стартували ще в 2014 році

Це – перші пускові цього новітнього комплексу, дальність стрільби якого – не розкривається

Учора Defence Express розповідав у своїй публікації, який саме новітній зенітно-ракетний комплекс може закупити Міноборони України, щоб у короткий строк закрити діри у протиповітряній та протиракетній обороні нашої країни.

І також – що наші Збройні Сили для своєї бойової підготовки використовують усі можливі засоби армійської ППО, від кулеметів ДШК до зенітно-артилерійських комплексів 2С6 "Тунгуска".

Читайте також: "Залізний купол" для України: що можуть хотіти закупити в Міністерстві оборони України
Не слід забувати, що усі зенітні ракети на озброєнні ЗСУ вже вичерпали свій ресурс служби

А тепер – маємо ще одну новину по "зенітно-ракетній темі". Як розповів портал Janes, оборонні компанії Raytheon Missiles & Defense та Kongsberg Defense & Aerospace спільно провели в Норвегії перші два випробувальні пуски свого перспективного ЗРК середньої дальності AMRAAM-ER - Advanced Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile - Extended-Range.

Для пусків був використаний полігон "Андойя" в Норвегії

Дальність проведених пусків – не повідомляється. Але відомо, що під час цих тестових стрільб розробники провели телеметричні заміри, що будуть використані зокрема для удосконалення програмного алгоритму комплексу AMRAAM-ER.

Тут варто нагадати, що фактичні роботи по цьому комплексу стартували ще наприкінці 2014 року, і на перші випробувальні стрільби розробники AMRAAM-ER вийшли тільки шість років після старту робіт.

Перша презентація перспективних ракет до AMRAAM-ER відбулась у 2016 році

І з цього випливає два висновки. Перший – навіть найбільш продумана розробка національного ЗРК вимагатиме декілька років для "втілення у метал".

Другий – Збройним Силам та Міноборони не варто себе вганяти у вузькі рамки вибору між комплексами "Залізний купол" та Patriot, але й також – взяти до уваги й інші закордонні розробки зенітно-ракетних систем, для посилення нашої протиповітряної та протиракетної оборони.

Зенітно-ракетний комплекс С-300В - єдина система на озброєнні ЗСУ, що може збивати не тільки літальні апарати, але й також - балістичні ракети противника
Читайте також: "Радіонікс" розробляє головки самонаведення для вітчизняного ЗРК від ДККБ "Луч"