xcounter
#

У США розкрили, скільки виробляють зараз 155-мм снарядів за місяць

9230
У США розкрили, скільки виробляють зараз 155-мм снарядів за місяць

Виробництво артилерійських снарядів у США продовжує випереджати заплановані темпи

Виробництво 155-мм артилерійських снарядів у США цієї осені має досягнути 80 тисяч на місяць, що значно перевищує затверджений раніше графік розширення виробництва.

Цей показник озвучив начальник логістики Сухопутних військ збройних сил США Даг Буш, в інтерв'ю друкованому журналу Defense Acquisition за липень-серпень, випуск якого доступний на сайті уряду США. Але з боку Defense Express зазначимо, що саме інтерв'ю було взято у травні, щоправда, все одно наразі це єдині актуальні цифри.

Читайте також: Які цифри є по ресурсу Ту-95МС, і що це говорить про можливості РФ

І таким чином станом на кінець літа, враховуючи поступове збільшення обсягів, у США виробляється, орієнтовно, 70-75 тисяч 155-мм боєприпасів щомісячно. А ця цифра може бути на пряму пов'язана із кількістю артилерійських боєприпасів, які Пентагон може виділяти Україні.

Також для розуміння темпів пришвидшення виробництва можливо згадати раніше оголошені показники. Зокрема, у вересні 2023 темп виробництва становив 28 тисяч 155-мм боєприпасів, хоча ще 2022 року він був на рівні 14 тисяч, а у лютому-березні 2022 року - 9 тисяч на місяць.

А якщо згадати перші плани, які той самий Даг Буш оголошував у грудні 2022 року, то тоді показник у 40 тисяч снарядів планувалось досягти до початку 2025 року. Але зараз показник у 100 тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів у США планують досягнути літом 2025 року.

Але на фоні цього можливо навести оголошені витрати Силами оборони України артилерійських боєприпасів всіх калібрів. Їх озвучив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час своєї доповіді на Конгресі місцевої та регіональної влади 20 серпня.

Відповідно до неї щоденна витрата артилерійських боєприпасів України становить 15 тисяч без уточнення калібрів. Таким чином Сил оборони за місяць витрачають 450

тисяч снарядів. Але у цій кількості не лише 155-мм, а й 152-, 122-, 105- мм артилерійські боєприпаси, а також, можливо, мінометні міни.

Також слід додати, що не лише США постачають до України боєприпаси, аналогічне розширення виробництва відбувається у Європейському союзі, діє чеська ініціатива, існують інші джерела постачання, включно з внутрішнім виробництвом.

Читайте також: Shahed-136 вперше був використаний ще в 2019 році проти Саудівської Аравії, чому про це мало відомо