xcounter
#

США випереджають власні плани пришвидшення виробництва 155-мм снарядів

6478
США випереджають власні плани пришвидшення виробництва 155-мм снарядів

План з масштабування виробництва снарядів у США випередив план на пів року, а кінцеву позначку обсягів виробництва збільшують вже втретє

Заступник міністра оборони з закупівель та постачання США Білл ЛаПланте розкрив деталі розширення виробництва боєприпасів, яке відбувається завдяки державній програмі із додатковим вливанням мільярдних коштів у оборонну промисловість.

Відповідно до його доповіді на конференції аналітичного Center for a New American Security, він зазначив, що поточний випуск боєприпасів у калібрі 155-мм досяг 28 тисяч щомісяця.

Читайте також: Ракети на кораблі ЧФ РФ у Севастополі наводили з землі спецпризначенці: у ССО розкрили деталі операції

Водночас за планами Пентагону, які були озвучені у березні 2023 року заступником міністра армії США Гейбом Камарильо, намір полягав у тому, щоб до кінця цього року вийти на позначку у 24 тисячі боєприпасів на місяць. Таким чином, вже на вересень 2023 року початкові плани міноброни США не просто виконані, а перевиконані на 16%, а на кінець року цей показник може бути ще вищим.

Також змістилась й кінцева мета розширення виробництва, якщо у березні мова йшла про намір виробляти 90 тисяч 155-мм снарядів на місяць, то зараз - вже про 100 тисяч боєприпасів на місяць. І це вже не перше підвищення планки кінцевої мети, бо якщо згадати плани, які були озвучені у грудні 2022 року начальником логістики Сухопутних військ збройних сил США Дагом Бушем, то мова йшла про бажання розширитивиробництво до 40 тисяч боєприпасів щомісячно на початку 2025 року.

Тобто розкручування маховика виробництва снарядів у США проходить значно швидше ніж навіть на початку очікував Пентагон. А для розуміння масштабності планів необхідно зазначити, що минулої зими у США виробляли лише 14 тисяч 155-мм снарядів на місяць.

Читайте також: Де армія РФ для боїв проти ЗСУ взяла САУ "Вена", якщо всі продали Азербайджану