xcounter
#

Сучасна війна вимагає більшого: що може модернізована APKWS від BAE Systems

3277
Чим далі, тим краще, вважають у BAE Systems
Чим далі, тим краще, вважають у BAE Systems

З модернізованою APKWS ракети будуть уражати цілі точніше та з більшої відстані

Оборонна компанія Великобританії BAE Systems розробила удосконалену версію своєї системи наведення Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS) – модернізована система допомагає підвищити точність нанесення ударів.

Крім того, удосконалений варіант перевіреної у боях системи має збільшити дальність дії керованих ракет до 30 %. Ба більше, модернізований комплект наведення APKWS допомагає створити оптимізовану траєкторію польоту, що допомагає ракеті вразити ціль з більш крутого кута атаки.

Читайте також: Авіаносці та крилаті ракети: Японія відроджує морську міць та кидає виклик Китаю

Разом з тим, оптимізована траєкторія атаки підвищує ефективність першого пострілу по нерухомих та рухомих цілях.

Повідомляється, що це також сприятиме і матеріально-технічним перевагам, оскільки один варіант зброї буде придатний для вертольотів і літаків, що значно спрощує управління запасами.

APKWS
APKWS призначена для застосування з різних вертольотів та літаків

"Потреби наших клієнтів у точних ударах постійно змінюються. Ми зосереджені на розвитку комплектів наведення APKWS, щоб надати їм більш функціональний та недорогий продукт, простий у використанні та відомий своєю точністю", – зазначає генеральний директор BAE Systems Precision Strike & Sensing Solutions Джон Уоткінс.

Очікується, що початкове виробництво комплектів для оновлення блоків APKWS розпочнеться у цьому кварталі, а постачання розпочнеться у січні 2022 року.

Комплекс APKWS створений на базі некерованої 70-мм ракети Hydra-70. Він має напівактивну лазерну ГСН з розподіленою апертурою та автономну систему наведення та управління, встановлену між бойовою частиною та ракетним двигуном. Під час запуску з вертольота керована ракета має максимальну дальність у 5 км та уражає цілі у 80 % випадків у межах 2 м, стверджують у BAE Systems.

AGM-114 Hellfire
Пуски ракет AGM-114 Hellfire з гелікоптерів Apache

У компанії позиціюють APKWS як засіб між некерованими ракетами та протитанковими боєприпасами, такими як ракета Lockheed AGM-114 Hellfire. Розробник стверджує, що ракета є недорогим варіантом для атаки таких цілей, як неброньовані та легкоброньовані машини.

Читайте також: "Вбивця російських ЗРК С-400": у США пройшли перші бойові випробування нової протирадіолокаційної ракети