xcounter
#

Знищити російський "Панцирь": у США шукають нову далекобійну ракету для ударних гелікоптерів

9072
Знищити російський "Панцирь": у США шукають нову далекобійну ракету для ударних гелікоптерів

Одна з вимог до нової ракети – здатність знищувати російський "Панцирь", знаходячись поза зоною ураження

Армія США шукає виробників, які представлять потенційні високоточні ракети великої дальності для демонстрації "Shoot-Off", що запланована на четвертий квартал 2022 фінансового року.

Так, служба планує замінити ракету класу "повітря-земля" Lockheed Martin AGM-114 Hellfire (що застосовується на гелікоптерах Boeing AH-64 Apache) на Long Range Precision Munition(LRPM).

Читайте також: Чим замінити MH-60 та MQ-8: ВМС США хочуть нові гелікоптери та безпілотники

Разом з тим, до того, як прийняти рішення щодо LRPM, армія США планує у короткостроковій перспективі розташувати на гелікоптерах обмежену кількість ракети Spike NLOS з дальністю до 32 км (у Hellfire дальність становить 8-11 км).

Але це тимчасове рішення, до проведення фінального тендеру на нові далекобійні ракети.

Дальність нової ракети має бути такою ж, як у Spike NLOS або ж більшою. Основна вимога – ці ракети повинні знищувати системи ППО типу російського "Панциря", знаходячись поза зоною ураження комплексу.

Панцирь-С1
Російський "Панцирь", здається, скоро взагалі не знайде собі місця на полі бою

Новий боєприпас, окрім гелікоптера AH-64 Apache, згодом також буде застосовуватися на гелікоптері, що створюється у рамках програми FARA.

Як зазначають у Defence Blog, випробування нової ракети, заплановані на 2022 рік, будуть проводитися зі стаціонарного випробувального стенда. Уряд надасть цільові машини, обладнання та можливість здійснити інтеграційні випробування перед стрільбою.

Boeing Гелікоптер
Штурмовик-розвідник від Boeing. Джерело: Defense Blog

Нова зброя має бути ефективною проти різних типів цілей, зокрема інтегрованих систем протиповітряної оборони, вузлів управління легкоброньованими системами тощо.

Крім того, сучасна ракета має знищувати як нерухомі, так і рухомі цілі у денних та нічних умовах, за несприятливих погодних умов, а також за відсутності GPS.

Читайте також: Німеччина передумала та оголосила новий тендер на важкі гелікоптери: обиратимуть американські