xcounter
#

Скільки всього іранських дронів могла отримати РФ та для якої очевидної цілі ворог запускає "літаючі мопеди"

10769
Скільки всього іранських дронів могла отримати РФ та для якої очевидної цілі ворог запускає "літаючі мопеди"

ЗСУ й надалі шукатимуть способи, як найефективніше протидіяти іранській зброї

Збройні Сили України продовжують вивчати, як РФ використовує свої іранські "літаючі мопеди" на полі бою і вже мають конкретні результати – чергові деталі щодо іранської зброї в руках російських військових в ефірі "Національного телемарафону" розповідає начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Читайте також: Стало відомо, хто наводив іранські дрони-камікадзе по Одеській області
дрон-камікадзе shahed
Дрон-камікадзе типу Shahed

Так, наразі ППО ЗСУ збиває у два рази більше безпілотників у порівнянні з тими, що влучають у цілі – тобто всього орієнтовно 2/3 від всіх БПЛА, хоча, як відзначає Гуменюк, "за показниками вони важкі для визначення ППО, вони досить низько летять".

shahed дрони-камікадзе
Крім Shahed-136, армія РФ має в активі також і Shahed-131

Цілі, в які влучають БПЛА – об’єкти інфраструктури та адмін будівлі, а 40-кг бойової частини зазвичай працюють як "сірник", що спричинює подальшу пожежу – водночас не можна сказати, що дрони-камікадзе Shahed завдають серйозних пошкоджень.

Щодо кількості, то тут зазначається, що за інформацією з різних джерел, РФ має від 300 до 1000 таких БПЛА. Водночас з боку Defense Express зауважимо, що, ймовірніше, варто брати за основу нижню цифру – тут можна пригадати, що речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат відзначав, що армія РФ могла отримати орієнтовно декілька сотень БПЛА різних типів, які були доставлені рашистам чотирма літаками ІЛ-76.

Гуменюк також відзначає, що окупанти використовують дрони-камікадзе Shahed групами зокрема й для того, щоб "вскрити" українську ППО і працювати вже безпосередня по ній, тому ЗСУ відпрацьовують тактику протидії "літаючим мопедам" з урахуванням цього момента.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков позитивно відгукнувся про те, як ПС ЗСУ протидіять іранським дронам-камікадзе, зокрема тут варто згадати, що вчора, 29 вересня, за годину рашисти випустили по півдню України сім дронів-камікадзе Shahed-136, з них п’ять було збито підрозділами ППО Повітряного командування "Південь".

Кім того, Резніков також відзначив, що спілкується з партнерами, яким можна буде надіслати іранські дрони для вивчення, щоб вони могли поставити ЗСУ необхідні системи придушення для успішної протидії іранській зброї.

Читайте також: Іранські Shahed-136 мають особливість, яка ускладнює застосування проти них систем ППО з РЛС