xcounter
#

Українська ППО на півдні збила понад 60% "літаючих мопедів": шукаємо варіанти, як збивати Shahed ще краще

2792
Іранські БПЛА типу Shahed
Іранські БПЛА типу Shahed

Російська армія у вересні розпочала активне використання іранських дронів-камікадзе

Україна наразі розв’язує питання з протистояння іранським безпілотникам, які активно використовує російська армія, і залучає партнерів до роботи над цією проблемою. Про це в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

безпілотник типу shahed
Збитий іранський БПЛА типу Shahed

Передусім Резніков схвально відгукнувся про те, як Повітряні Сили збивають іранські "літаючі мопеди" і відзначив, що вони навчилися "глушити" ці дрони-камікадзе.

Тут варто згадати, що вчора, 28 вересня, під час онлайн-брифінгу у Military Media Center відбувся речник координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла про те, наскільки ефективно розрахунки української ППО ефективно збивають іранські дрони-камікадзе типу Shahed.

Як зауважує Гуменюк, з 10 вересня у зоні відповідальності ОК "Південь" російські військові застосували понад 30 дронів-камікадзе Shahed, з них 22 одиниці було збито нашою ППО, ще 10 – уразили цілі, однак не всі попадання були результативними.

Таким чином, Сили оборони України продемонстрували ефективність протидії іранським дронам-камікадзе на рівні понад 68 %.

Водночас Резніков зауважує, що Україна активно пропрацьовує питання боротьби з іранськими дронами з тими партнерами, які не надають зброю для ЗСУ, але мають хорошу експертизу: "Я їм сказав, що ми дамо вам їхні запчастини, вивчіть їх і дайте нам системи придушення. І низка країн, які не хотіли давати зброю, зацікавилися цією пропозицією".