xcounter
#

Стало відомо, хто наводив іранські дрони-камікадзе по Одеській області

19132
Іранський дрон-камікадзе Shahed-136
Іранський дрон-камікадзе Shahed-136

Затримано зрадника, який "зливав" спецслужбам РФ дані для ударів

Служба безпеки України затримала злочинця, який коригував удари російської армії по Одеській області – збирав дані про розташування підрозділів Сил оборони України, кількість особового складу та військової техніки.

Зрадник, якого впіймала СБУ – мешканець міста Рені, що в Ізмаїльському районі Одеської області, був завербований спецслужбами РФ через свої проросійські погляди, інформацію про об’єкти та маршрути руху підрозділів Сил оборони України передавав через анонімний канал у Telegram.

Читайте також: Іранські Shahed-136 мають особливість, яка ускладнює застосування проти них систем ППО з РЛС

Зокрема, з опублікованих скріншотів можна побачити, що злочинець надавав дані щодо розташування співробітників СБУ на Нацполіції і навіть змалював "план" захоплення міста: "Тут все, и СБУ, и м*енты. Первое здание забираете...и город ваш!"

Російський агент також "зливав" координати блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури, передусім тепло- та енергопостачання. Відомо, що ворог використовував отриману інформацію як для диверсій, так і для здійснення ударів з повітря, зокрема крилатими ракетами та дронами-камікадзе.

Так, тут варто зауважити, що останнім часом Одещину активно атакували іранські дрони-камікадзе. Зокрема, як розповідає Командування ПС ЗСУ, 26 вересня зенітниками повітряного командування "Південь" було знищено чотири безпілотники-камікадзе Shahed-136.

Зрештою, Одеса стала першим містом, по якому окупанти застосували свої "літаючи мопеди" – детальніше про те, як можна протистояти іранській зброї Defense Express розглядав у окремому матеріалі.

Читайте також: СБУ "врятувало" боєприпаси для ЗСУ: коли замість HIMARS – вбивці та 750 доларів