xcounter
#

Російська ППО остаточно програла: Baykar показала нові можливості безпілотника Akinci

16532
В якості силової установки для Akinci використовуються українські турбогвинтові двигуни АІ-450Т
В якості силової установки для Akinci використовуються українські турбогвинтові двигуни АІ-450Т

Комплекс озброїли керованою бомбою MAM-T, дальність застосування якої перевищує 30 кілометрів, і також - крилатою ракетою із дальністю стрільби в 250 кілометрів

Турецька оборонна компанія Baykar продовжує демонструвати вражаючі темпи прогресу програми по розробці безпілотного літального апарата Akinci.

Перший політ цього БПЛА відбувся лише півтори роки назад – 6 грудня 2019 року. А уже в лютому 2021 року - Baykar Defence оголосила про запуск серійного виробництва Akinci: за наявними планами, у цьому році турецькі збройні сили мають отримати шість таких літальних апаратів.

Читайте також: "Фурія" яка не боїться російського РЕБ та літає над Кримом: про замовлення та розвиток БпАК від "Атлон Авіа" (відео)
Наразі відомо, що Baykar Defence виготовила три дослідні екземпляри безпілотного літального апарата Akinci

Втім, компанія-розробник Baykar і далі продовжує вдосконалювати безпілотник Akinci.

Зокрема, як сповістив генеральний директор Baykar Defence Халук Байрактар у своєму Twitter, компанія провела новий випробувальний політ безпілотника Akinci.

Перша особливість цього випробування: Baykar Defence відпрацювала застосування із Akinci новітньої керованої бомби MAM-T розробки фірми Roketsan.

Дальність застосування MAM-T перевищує 30 кілометрів, і це робить безсилими проти Akinci всі російські системи ППО малої та середньої дальності включно із тим же комплексом "Панцирь-С". І також - "дрон-камікадзе" "Ланцет", за допомогою яких РФ збирається боротись із комплексами Bayraktar TB2.

Друга особливість: цей безпілотник Akinci був оснащений турбогвинтовими двигунами АІ-450Т розробки українського ДП "Івченко-Прогрес".

Ця обставина вказує на те, що Baykar і для серійного виробництва Akinci використовуватиме силові установки українського виробництва.Слід додати, що на Akinci можна встановити один з трьох видів турбогвинтових двигунів - потужністю 225, 450 і 750 к. с.

Силова установка забезпечує Akinci максимальну швидкість польоту в 463 км/год та тривалість польоту до 24 годин

Варто також нагадати основні характеристики безпілотника Akinci. Розмах крил Akıncı складає 20 метрів, а довжина фюзеляжу – 12,3 метри. Максимальна злітна вага безпілотника становить 5500 кг. Максимальна висота польоту – 12 кілометрів, радіус польоту – до 250 кілометрів.

Максимальне бойове навантаження Akıncı може досягати 1350 кілограмів – до 450 кілограмів на внутрішній підвісці та до 900 кілограмів на зовнішніх вузлах підвіски. Головною особливістю дрона є можливість його використання для знищення наземних цілей за допомогою крилатих ракет SOM на відстані близько 250 км. А також можливість використання ракет "повітря-повітря"

Ця світлина демонструє широту номенклатури озброєння, яке може нести БПЛА Akıncı
Читайте також: Власний палубний літак замість F-35: Туреччина нарощує авіаносні амбіції