xcounter
#

Росія почала купувати озброєння в Ірану, щоб поповнити свої втрати в Україні - The Guardian

6509
Іранський ЗРК Bavar-373 на позиції, фото з відкритих джерел
Іранський ЗРК Bavar-373 на позиції, фото з відкритих джерел

Мова про РПГ, комплекси ППО та реактивні системи залпового вогню

Британська газета The Guardian стверджує, що країна-агресор почала купувати озброєння в Ірану, щоб поповнити свої запаси озброєння, втрачені в боях проти Збройних Сил України.

Начебто, в першу чергу орки отримують від Ірану гранатомети, протитанкові ракети. Також – зенітно-ракетні комплекси Bavar-373 (ліцензійна копія радянського С-300) та реактивні системи залпового вогню Astros II бразильського виробництва.

Читайте також: Горе без розуму: перед битвою за Донбас ворог змінює організацію своїх підрозділів (аналіз)
Бразильські РСЗВ Astros II, ілюстративне фото з відкритих джерел

Британські журналісти стверджують, що маршрут доставки такого озброєння в Росію пролягає через Каспійське море, іранський порт Бандар-Анзалі та російський порт Астрахань. На маршруті працюють два судна під прапором РФ та одне судно під прапором Ірану.

Вони також стверджують, що озброєння для поставки росіянам Іран взяв в проіранського угрупування Хашд аш-Шаабі,що зараз діє в Іраку. А мотив для Тегерану підтримувати Москву поставками озброєнь – якщо РФ програє в Україні, то не зможе вести операції в Сирії, і це суттєво підважить геополітичні позиції Ірану.

Іран використовує в тому числі й російські ПТРК Корнет, фото ілюстративне

З однієї сторони, повідомлення британської The Guardian виглядає правдоподібним. Особливо якщо зважити на дані нашого Генштабу, що в боях проти ЗСУ орки уже втратили 63 комплекси ППО та 111 реактивних систем залпового вогню. І також – на повідомлення про те, що під дією санкцій Заходу робота рашистського ОПК фактично паралізована.

З іншої сторони, не варто виключати варіант "вкиду", спрямованого якраз на те, щоб Кремль не зміг купити будь-яке озброєння в "третіх країнах" або країнах третього світу.

Читайте також: Російський ОПК не може виконати план по виробництву нової зброї замість знищеної в Україні – ГУР МОУ