xcounter
#

РФ почне "штампувати" чергову "чудо-ракету", якою не зможе обстрілювати Україну

4448
Випробувальний пуск гіперзвукової ракети "Циркон" з фрегата проекту 22350, ілюстративне фото з відкритих джерел
Випробувальний пуск гіперзвукової ракети "Циркон" з фрегата проекту 22350, ілюстративне фото з відкритих джерел

Шойгу чомусь впевнений, що виріб з дальністю стрільби лише 600 км зможе використовувати для погроз Великій Британії

Під час форуму "Армия-2022" міністр оборони РФ та воєнний злочинець за сумісництвом Сєргєй Шойгу заявив, що Росія в цьому начебто почне серійне виробництво гіперзвукової ракети морського базування "Циркон". І водночас – начебто продовжуватиме серійне виробництво гіперзвукових ракет повітряного базування "Кинжал".

У своєму виступі Шойгу вирішив проігнорувати той факт, що "Циркон" створено як протикорабельну ракету, і озвучив свою "блакитну мрію" про те, що цей гіперзвуковий виріб начебто здатен усього за 5 хвилин долетіти до Лондона. При дальності стрільби "Циркону" всього 600 км.

Читайте також: Британія хоче мати "відповідь" на гіперзвуковий "Циркон": яке посилення отримають британські есмінці
Інфографіка, що розкриває характеристики російської гіперзвукової ракети "Циркон", ілюстративне зображення з відкритих джерел

На щастя, тут маємо саме той випадок, коли Кремль починає свій черговий "прожект" чергової "чудо-зброї", що тільки розмиватиме ресурси, необхідні для ведення війни проти України. Бо у РФ нема технічних можливостей застосувати "Циркон" для обстрілів нашої країни.

Достатньо того, що росіяни в Чорному морі не мають жодного корабля, який би міг виступати носієм "Циркона" - атомні субмарини проекту 885М, фрегати 22350, ракетні крейсери проектів 1164 (як знищена "Москва") або ж 1144 "Орлан". Так, в Середземному морі зараз курсують два ракетні крейсери проекту 1164 та один фрегат проекту 22350, але пройти Босфор ці кораблі не зможуть через офіційну заборону Туреччини.

Випробувальний пуск гіперзвукової ракети "Циркон" з фрегата проекту 22350, ілюстративне фото з відкритих джерел

Врешті, чим більше росіяни витрачатимуться на виробництво чергового "вундерваффе",тим менше у них потужностей на відновлення запасів ракет, уже відстріляних по Україні. Наприклад, Міноборони РФ уклало контракт з підприємством "Научно-производственное объединение машиностроения" строком на рік, за яким має бути виготовлено "декілька десятків" (порядка 30) ракет П-800 "Оникс" комплексу "Бастион". На даний момент рашисти відстріляли по Україні мінімум 40 "Оніксів", і таким чином для поповнення запасів лише цього типу ракет РФ знадобиться мінімум 1,5 рок.ів

Читайте також: РФ запросила гастарбайтерів з "дружньої країни" розконсервувати свої МіГ-29