xcounter
#

Рашисти закінчують тестувати свій гусеничний "Панцирь-СМ", хоча він мав бути у військах ще у 2022

10571
Рашисти заявляють, що вже "добігають кінця" випробування їхнього модернізованого ЗРГК "Панцирь-СМ-СВ"
Рашисти заявляють, що вже "добігають кінця" випробування їхнього модернізованого ЗРГК "Панцирь-СМ-СВ"

Причому зараз ворог дещо обережніший у своїх оцінках — зокрема вже не заявляє про те, як швидко планує поставити у війська оновлену машину

Російська "Ростех" заявила, що окупаційна армія РФ невдовзі мають отримати на озброєння нову версію зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцирь-СМ-СВ" на гусеничному шасі — таку заяву ворожої корпорації розтиражували російські пропагандистьскі ЗМІ. Заявляється, що випробування гусеничної версії "Панциря" "добігають кінця", і що модернізована машина відповідає вимогам так званого "міністерства оборони РФ".

Читайте також: У "Панцирі" та Ка-52 знайшли американську електроніку зі звалищ у Китаї
"Панцирь-СМ-СВ", ілюстративне зображення

У "Ростеху" наголосили на тому, що з гусеничним шасі машина матиме кращу прохідність — "зможе супроводжувати і прикривати на марші по снігу і бездоріжжю", і також що оновлений "Панцирь" має збільшену зону ураження і "підвищить можливості ППО на малих висотах і в ближній зоні" і озброєний двома типами зенітних ракет.

Як довго випробування модернізованого російського "Панциря" "добігатимуть" кінця" не повідомляється, і також невідомо, коли ж саме планують відправити перші машини у війська, але тут передусім варто згадати таке — ще наприкінці травня 2023 року той же "Ростех" заявляв, що вийшли "на завершальний етап випробувань", тож виходить, що вони тривають як мінімум вже понад сім місяців.

ЗРГК
ЗРГК "Панцирь" на гусеничному шасі

А ще на початку 2022 року так зване російське "міноборони" заявляло, що роботи з модернізації "Панцирь-СМ-СВ" планують завершити у тому ж році, але виходить, що запізнюються із цим проєктом як мінімум на один рік. Водночас в серпні заявили, що оновлена машина "зовсім скоро" потрапить на озброєння російського окупаційного війська.

Раніше окупанти відзначали, що у своєму оновленому "Панцирі" нібито врахували досвід використання цих ЗРГК у війні проти України, і що модернізована машина матиме можливість збивати як безпілотники та баражуючі боєприпаси, так і ракети GMLRS (втім, російське "міноборони" у своїх звітах "успішно" збивало ці ракети і попередніми версіями "Панциря").

ЗРГК
Один з "Панцирів", який затрофеїли Сили оборони України

Щодо тактико-технічних характеристик модернізованого комплексу, то раніше окупанти про свій "Панцирь-СМ" розповідали наступне — що завдяки багатофункціональній станції прицілювання дальність знищення цілей нібито має збільшитися до 40 км.

І що також для нового "Панциря" було розроблено радіолокаційний модуль з активною фазованою антенною решіткою, і дальність виявлення цілей має збільшитися з 40 км до 75 км.

Читайте також: Рашисти зі свого "Панциря" зняли прильот дрона, по якому "промазали" ракетою