xcounter
#

Рашисти зі свого "Панциря" зняли прильот дрона, по якому "промазали" ракетою

37125
ЗРГК "Панцирь-С1" пускає ракету, фото ілюстративне
ЗРГК "Панцирь-С1" пускає ракету, фото ілюстративне

Які пошкодження отримав російський комплекс наразі невідомо

Збройні Сили України щонайменше пошкодили черговий зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцирь-С1" російського окупаційного війська – ураження ЗРГК окупанти зафіксували безпосередньо з кабіни водія комплексу.

На відео нижче видно, як російський "Панцирь" намагається втекти, ймовірно, від FPV-дрона чи іншого дрона-камікадзе – наприкінці відео чути роботу 30-мм гармати комплексу, трохи згодом – безпосередньо момент ураження, який також було зафіксовано на відео.

Читайте також: У РФ для захисту від дронів почали ставити солянку з С-400, "Панцирів" та арктичних машин у напряму Москви (відео)

Самі рашисти кажуть, що комплекс нібито тікав від артобстрілу, бо працював "близько до передка" – згодом за комплексом став полювати наш дрон, ракетами в нього влучити не змогли, нібито зачепили 30-мм боєприпасом, і він при падінні зачепив машину окупантів.

ЗРГК
Рашисти кажуть, що пошкоджений "Панцирь" вже нібито в строю, але, як ми знаємо, слова окупантів треба "ділити" щонайменше на два

Як надовго вибув "Панцирь" зі строю наразі сказати важко – хоч і окупанти запевняють, що пошкодження мінімальні і машина вже в строю, але вірити цим словам, звичайно, не варто. Тим паче, що якимось уламком могло, наприклад, зачепити той же радар машини.

Без урахування цієї машини, окупанти з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратили вже щонайменше 17 своїх ЗРГК "Панцирь-С1", з них 14 – нищено, один пошкоджено і ще два – трофейні.

Панцирь ЗРГК
"Панцирь-СМ-СВ", фото ілюстративне

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що росіяни нібито вийшли на "завершальний етап випробувань" свого оновленого комплексу "Панцирь-СМ-СВ" на гусеничному шасі – за словами розробників, комплекс був нібито "доопрацьований" з урахуванням досвіду війни проти України, і що тепер він зможе ефективніше боротися проти таких цілей, як безпілотні літальні апарати (зокрема й баражуючих боєприпасів)

Читайте також: Рашисти промазали ракетою по MQ-9 Reaper зі свого ЗРГК "Панцирь-С1"