xcounter
#

Рашисти "поспішають" перевірити, як швидко будуть "утилізовані" їх БМПТ "Терминатор" (відео)

103614
Ворожа БМПТ "Терминатор", ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожа БМПТ "Терминатор", ілюстративне фото з відкритих джерел

За попередні два місяці війни армія РФ так і не ризикнула пустити в бій ці машини. Але тепер в ЗСУ буде можливість перевірити, наскільки яскраво горять ворожі "Термінатори"

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – російські окупанти перекидають ближче до зони боїв свій черговий "аналоговнет", бойові машини підтримки танків (БМПТ) "Терминатор".

Час та місце, де було зняте це відео – невідомі. Тому не виключено, що це відео вкинули самі росіяни, з метою психологічного впливу на всі можливі аудиторії.

Читайте також: Рашисти залишили доказ своїх злочинів прямо на ТОС-1 "Солнцепек" (фото)

Тим не менш, зауважимо таку річ. Хоча кремлівські пропагандони подавали БМПТ "Терминатор" як чергове "вундерваффе", за 17 років після розробки було вироблено лише 8 таких машин, які наприкінці 2020 року надійшли на озброєння 90-ої танкової дивізії Центрального військового округу.

Було повідомлення від 22 лютого 2022 року, що росіяни перекидають свої БМПТ "Терминатор" до кордону з Україною. Але далі ми це "панцерваффе" в боях проти ЗСУ не побачили, хоча 90-та танкова дивізія армії РФ зазнала розгрому від наших Сил оборони під час битви за Київ.

Ворожа БМПТ "Терминатор" під час навчань "Запад-2021", ілюстративне фото з відкритих джерел

Дещо менше за два місяці потому, 11 квітня 2022 року було нове повідомлення, що рашисти везуть до наших кордонів свої БМПТ "Терминатор".

Але і за місяць, що уже минув з цього повідомлення, орки так і не наважились застосувати "Терминатор" в бою. Хоча, наприклад, під час боїв на Харківщині окупанти застосували навіть Т-90М "Прорыв", котрий однак згорів дотла після зустрічі з нашою ТРО на початку травня цього року.

Рашисти везуть залізницею БМПТ "Терминатор", квітень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Але за минулий тиждень оперативна обстановка для окупантів погіршилась. Їх війська "знекровлюються", в тому числі – і за наявністю ОБТ, що примушує рашистів створювати "збірні солянки" навіть в рамках однієї БТГр. Наприклад, уже знамениту Білогорівку штурмувала батальйонно-тактична група, яка мала не лише танки та БМП, але й десантні бронемашини типів БМД-2 та БТР-Д. Тут для опису проситься термін "бойова група" - так вермахт оформлював свої "збірні солянки" наприкінці 1944 та в 1945 році, коли уже остаточно наближався до своєї поразки.

Тому, ймовірно, скоро ми побачимо рашистські БМПТ "Терминатор" в бойових порядках однієї із знекровлених БТГр ворога. Заодно в ЗСУ буде можливість перевірити, наскільки яскраво горять ворожі "Термінатори".

Ворожа БМПТ "Терминатор", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ знищили рідкісну бронемашину рашистських вогнеметників (фото)