xcounter
#

Армія РФ перекинула до кордону з Україною БМПТ "Термінатор"

57100
БМПТ "Терминатор" армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
БМПТ "Терминатор" армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, Кремль готується "обкатати" на Донбасі ще один зразок своєї "чудо-зброї"

У соцмережах з’явилось відео, як армія РФ транспортує на залізничних платформах усі наявні в строю дев’ять бойових машин підтримки танків (БМПТ) "Терминатор". Місце дії – поблизу кордону з Україною, пише польський портал Defence24.

Відомо, що усі наявні у росіян дев’ять БМПТ входять до складу одного з танкових батальйонів 90-ої Вітебсько-Новогрудської гвардійської бронетанкової дивізії, що належить до Центрального військового округу РФ та дислокується в місті Чебаркуль Челябінскої області.

Читайте також: Куди приткнути "Терминатор": деталі про російську бойову машину підтримки танків (частина 1)

Відповідно, можна зробити два допущення. Або РФ перекинула до кордону з Україною частини цієї самої 90-ої танкової дивізії. Або ж – що РФ перекинула до кордону з нашою країною лише БМПТ із складу цієї самої 90-ої танкової дивізії, щоб влаштувати показове застосування "Терминаторов" на теренах Донбасу.

Тим більш, як розповідав Defense Express, сьогодні президент РФ Володимир Путін отримав від Ради Федерації РФ дозвіл застосувати збройні сили "поза межами країни", тобто – проти України. Тому цілком ймовірно, що росіяни планують пустити у бій в тому числі й свої БМПТ "Терминатор".

БМПТ "Терминатор" армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Що, куди та скільки: куди приткнути БМПТ "Терминатор" (частина 2)