xcounter
#

Проблеми з безпекою та доступністю: у США шукають альтернативу GPS для гіперзвукової зброї

1227
Есмінець класу Zumwalt має стати першим надводним кораблем з гіперзвуковою зброєю
Есмінець класу Zumwalt має стати першим надводним кораблем з гіперзвуковою зброєю

Успіх конкурентів у галузі технологій електромагнітних завад змушує ВМС США шукати альтернативи за межами GPS для гіперзвукових ракет та платформ

У США шукають пропозиції зі створення прототипу системи визначення місцерозташування, навігації та часу (PNT), що не базується на GPS. Таку систему ВМС США планують інтегрувати в майбутню гіперзвукову зброю та платформи флоту США.

Як повідомили офіційні представники програми в повідомленні про попередній запит на інформацію, нещодавні досягнення в галузі технологій електромагнітних завад спонукають командування ВМФ США шукати альтернативи PNT за межами GPS.

Читайте також: Флот США отримає нову субмарину Virginia: вона матиме 40 "Томагавків" або гіперзвукових ракет
Гіперзвукова ракета AGM-183A ARRW
Нещодавні випробування американської гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW завершилися не зовсім позитивно

"Сучасні навігаційні системи у більшості залежать від технології сигналів GPS як для комерційних, так і для військових цілей, – йдеться у попередньому запиті. – Хоча GPS і стала широко розповсюдженою технологією для використання у військових цілях, у неї є проблема з безпекою та доступністю.

Есмінці типу Zumwalt
Ці есмінці також хочуть мати гіперзвукову зброю

Так, навігаційні системи на основі GPS на космічних та повітряних платформах стали чутливими до досягнень у сфері електромагнітних завад, спуфінгу тощо.

Наприклад, щодо систем космічного базування керівники ВМС попередили, що технологій постановки завад, що використовуються проти збройних сил США, можуть створити сценарій бойових дій, за якого "самі спутники GPS можуть бути фізично скомпроментовані".

субмарина класу Virginia
У перспективі багатоцільова субмарина класу Virginia теж може отримати гіперзвукову зброю

Цей сценарій та можливі наслідки втручання у платформи, оснащені супутниковим зв’язком на основі GPS (Satcom), спонукають ВМС шукати інші рішення для власної гіперзвукової зброї та платформ.

Читайте також: Невдача з гіперзвуком: у США не змогли запустити ракету AGM-183A ARRW з бомбардувальника B-52