xcounter
#

Посилення захисту для гелікоптерів ЗСУ: оголошено про нову партію AMPS від Hensoldt

13424
Фото — Генеральний штаб ЗСУ
Фото — Генеральний штаб ЗСУ

Це вже друга партія таких систем від Hensoldt, попередню ЗСУ отримали ще влітку 2023 року

Німецька оборонна компанія Hensoldt вчора, 5 квітня, випустила пресреліз, в якому розповідає, що має нове замовлення на посилення гелікоптерів Сил оборони України бортовими системами захисту проти ракетної загрози AMPS (Airborne Missile Protection System), деталей не повідомляється, але відзначається, що сума замовлення "знаходиться у діапазоні двозначного числа мільйонів".

Як відзначила керуючий директор компанії Таня Альтманн, системи AMPS мають підвищити обороноздатність гелікоптерів ЗСУ, захищаючи від широкого спектра загроз, а передусім від ракет класу "поверхня-повітря", а також "повітря-повітря".

Читайте також: Німецька РЛС TRML-4D від Hensoldt: чому це не просто радар для ЗСУ та скільки їх отримає Україна

"Бортова протиракетна система AMPS представляє гнучке автономне рішення самозахисту для гелікоптерів та літаків.

Завдяки модульній конструкції AMPS можна легко налаштувати відповідно до конкретних експлуатаційних вимог та для різних завдань", — наголошують у Hensoldt.

Система AMPS складається з таких компонентів, як датчик виявлення пуску ракет, блок управління, система активного підтвердження тощо (визначає відстань та швидкість виявлених ракет, а також уникає хибних спрацювань).

Також у компанії наголошують, що AMPS можна без проблем інтегрувати з наявними на гелікоптерах системами відстрілу теплових пасток.

система захисту AMPS
Ілюстративне зображення системи AMPS на гелікоптері, джерело — Hensoldt
Як відзначають у компанії, до AMPS можна інтегрувати низку різних підсистем, є система попередження про ракетний напад; система попередження про лазерне випромінення; система радіолокаційного попередження; система спрямованої інфрачервоної протидії тощо.

Нагадаємо, що це вже вдруге, коли Hensoldt постачає системи AMPS Україні, про попередню поставку стало відомо у червні минулого року, тоді відзначалося про передачу 16 таких систем.

Читайте також: Колумбія замість передати Україні свої Ми-17 вперто хоче їх ремонтувати, шукає вихід у Мексиці та США