xcounter
#

Поки Путін піарить безпілотники, у РФ відкладають запуск полігона для випробувань цієї зброї

1086
БПЛА "Охотник" теж, ймовірно, буде тестуватися вже на новому полігоні
БПЛА "Охотник" теж, ймовірно, буде тестуватися вже на новому полігоні

Президент РФ також зазначив, що російські військові готові протистояти безпілотним літальним апаратам на полі бою

У РФ переносять запуск першого в країні полігону для дронів, де розробники будуть проводити всі види льотних випробувань, зокрема демонстрацію технологій та сертифікаційні польоти.

Як повідомив російському виданню "РИА Новости" керівник проєкту "Полигон БАС" Антон Третяк, запуск полігону через пандемію переноситься на лютий 2022 року.

Читайте також: Роботизація, безпілотні авіакомплекси та бойова цифра: про інноваційні рішення для Збройних сил - від ключових гравців і без прикрас (відео)
БПЛА
Російський розвідувальний БПЛА "Орлан-10"

Зазначається, що проєкт "Полигон БАС" спрямований на створення спеціальних цифрових та льотних полігонів для тестування різних безпілотних літальних апаратів. Комплекс буде розташований в районі аеродрому "Орловка", у 160 км від Москви.

БПЛА
Розвідувально-ударний комплекс "Орион"

Серед "ноу-хау" такого полігону розробники називають "літаючу лабораторію", яка буде супроводжувати БПЛА під час польоту, фіксувати його стан, а також метеоумови у точці його знаходження. Водночас для розробників у центрі буде створено спеціальні зони з робочими місцями для проведення нарад та аналізу результатів.

БПЛА Bayraktar TB2
Українські розвідувально-ударні безпілотники Bayraktar TB2

Цікаво, що новина про затримку введення в експлуатацію такого полігону з’явилася разом із заявами Путіна про важливість безпілотних літальних апаратів на полі бою та твердженнями про те, що РФ має "й далі над ними працювати, працювати так само напружено, як це було останнім часом".

Водночас Путін заявив, що армія РФ вже навчилася ефективно протистояти безпілотним апаратам, ймовірно, натякаючи на те, що російським військовим є що протиставити українським Bayraktar TB2 на Донбасі, а також похизувався тим, що Росія наразі має на озброєнні понад двох тисяч безпілотних літальних апаратів.

Читайте також: Звук проти безпілотника: що у Києві думають про нову російську "Атаку-Шорох"