xcounter
#

Південна Корея показала ЗРК L-SAM до 200 км, який може збивати балістичні ракети

10477
  Південнокорейський ЗРК L-SAM, фото ілюстративне, джерело – twitter-профіль Agreeable_Character7
Південнокорейський ЗРК L-SAM, фото ілюстративне, джерело – twitter-профіль Agreeable_Character7

Але тут є показовим і те, скільки уже йде робота над цим ЗРК, і скільки ще триватиме до постановки на озброєння

Під час оборонної виставки ADEX 2023 в Сеулі відбулась презентація зенітно-ракетного комплексу L-SAM, який розробляє Агентство оборонного розвитку Південної Кореї. Передбачається, що такий ЗРК зможе збивати не тільки аеродинамічні повітряні цілі, але й балістичні ракети також. Тим більш, що робота над L-SAM стартувала саме як відповідь на нарощення арсеналу балістичних ракет Північної Кореї.

Якщо брати заявлені характеристики, то південнокорейський L-SAM уже можна назвати місцевим "аналогом THAAD", але із своєю специфікою. Про це йдеться в публікації порталуShephard Media.

Читайте також: Рашисти пускали в бій БМД-4М як їздить і стріляє, а тепер туди поставили й мангал

Деталізується, що робота над південнокорейським комплексом L-SAM почалась ще в 2019 році, про перші відомі випробування стало відомо в 2022 році.

Щодо характеристик цього комплексу можна знайти різні цікаві дані: наприклад, за одними твердженнями дальність його стрільби буде понад 100 кілометрів, за іншими – сягатиме до 200 кілометрів, і вже тоді заявлялось, що ймовірно батареї L-SAM складатимуться із чотирьох пускових установок, де дві будуть завантажені ракети проти аеродинамічних цілей, інші дві – ракетами проти балістичних цілей.

Південнокорейський ЗРК L-SAM, фото ілюстративне, джерело – twitter-профіль Agreeable_Character7

Судячи з усього, презентований на виставці ADEX 2023 зразок L-SAM відображає остаточний варіант зовнішнього вигляду цього ЗРК, який і планується запускати у серійне виробництво.

Водночас на даний момент передбачається, що L-SAM буде прийнятий на озброєння не раніше 2026 року. Що заодно є цілком маркерним показником, скільки часу Південній Кореї вже знадобилось для роботи над цим ЗРК, і скільки ще знадобиться, і це з поправкою на наявну в південнокорейського ВПК технологічну базу.

Раніше Defense Express розповідав, скільки треба на створення танка, від макета до постановки на озброєння на прикладі перспективного південнокорейського танка К3.

Читайте також: Якщо в США може бути всього 1075 ATACMS, то як слід обирати цілі для ракет