xcounter
#

Південна Корея підписала масштабну угоду з ОАЕ на постачання ЗРК Cheongung II KM-SAM

1238
ЗРК Cheongung II KM-SAM
ЗРК Cheongung II KM-SAM

Вартість угоди оцінюється у 3,5 млрд доларів

Південна Корея підписала угоду з Об’єднаними Арабськими Еміратами на експорт ракет класу "земля-повітря" середньої дальності, повідомляє видання Defense News.

Контракт на ЗРК Cheongung II KM-SAM був підписаний 16 січня під час зустрічі президента Південної Кореї Мун Чже Іна з прем’єр-міністром ОАЕ Мохаммедом бін Рашидом Аль Мактумом в Дубаї, де вони обговорювали економічне співробітництво.

Читайте також: Південна Корея показала легкий танк на базі БМП К21, який хоче продати Індії
Cheongung II
ОАЕ придбала південнокорейський ЗРК середньої дальності

Зазначається, що раніше південнокорейські оборонні фірми, що беруть участь у виробництві ракет, підписали відповідні угоди з економічною радою Tawazun в ОАЕ: LIG Nex1 буде допомагати з інтеграцією, Hanwha Systems поставить багатофункціональний радар, а Hanwha Defense розробить вертикальну пускову установку ракети, а також засоби поповнення боєзапасу.

"ОАЕ – перша іноземна країна, що експлуатує Cheongung II. Угода є результатом двостороннього оборонного співробітництва, заснованого на взаємній довірі, і буде заділом для майбутнього напрямку стратегічного оборонного партнерства двох країн", – йдеться у пресрелізі Управління програми оборонних закупівель Південної Кореї.

ЗРК Cheongung II KM-SAM
ЗРК Cheongung II KM-SAM

Зазначається, що уряди двох країн також підписали меморандум про співробітництво в галузі оборонних технологій. Йдеться, зокрема, про спільну розробку систем озброєнь.

Читайте також: Німеччина завершила випробування ЗРК IRIS-T SL, який уже встигла продати Єгипту