xcounter
#

Південна Корея показала легкий танк на базі БМП К21, який хоче продати Індії

4679
Легкий танк K21-105, ілюстративне фото з відкритих джерел
Легкий танк K21-105, ілюстративне фото з відкритих джерел

Аби отримати контракт, Південна Корея готова локалізувати в Індії виробництво легких танків

Південнокорейська оборонна компанія Hanwha Defense заявляє, що пропонуватиме армії Індії свій легкий танк K21-105 для участі в конкурсі на поставку 350 таких бойових машин.

В якості аргументу "за" Південна Корея пропонуватиме Індії локалізацію виробництва легкого танку K21-105, за досвідом співпраці при спільному виробництві самохідних артустановок К9. Про це пише портал Janes.

Читайте також: В РФ звітують про виконання крупного контракту на поставку БМП-3
Легкий танк K21-105, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відомо, що бойова маса танка K21-105 сягає 29 тонн, озброєння – гармата калібру 105 ммм, екіпаж – усього дві особи. Як база для цієї машини використовується шасі бойової машини піхоти К21 від Hanwha Defense, основне озброєння якої – гармата калібру 30 міліметрів.

Представники Hanwha Defense говорять, що за запитом індійської армії можуть оснастити свій танк системою миттєвого гасіння пожеж, захистом від зброї масового ураження та системою оповіщення з лазерним датчиком про наведення керованих ракет.

Легкий танк K21-105, ілюстративне фото з відкритих джерел

У випадку з K21-105 для індійських військових може виникнути проблема "надмірної маси" бойової машини. Бо Індія шукає легкі танки, що адаптовані для бойових дій саме у гірській місцевості, відповідно – є ліміт на бойову масу лише в 25 тонн.

Як розповідав Defense Express, у квітні 2021 року Індія оголосила конкурс на закупівлю 350 легких танків, адаптованих для боїв у гірській місцевості. Індійські військові зараз не мають танків, придатних для бойових дій у високогірному районі Ладакх, який є загрозливою точкою напруги з Китаєм. Водночас, армія самого Китаю озброюється легким танком Type 15, призначеного для дій у гірському рельєфі.

Легкі танки Type 15 армії Китаю, ілюстративне фото з відкритих джерел

Досі Індія не заявляла, який конкретно легкий танк бажає купити. Відтак, як також писав Defense Express, РФ сподівається продати Індії свій легкий танк "Спрут-СДМ1", що має символічний алюмінієвий захист та розроблявся ще за часів СРСР як самохідна протитанкова гармата калібру 120 мм для повітряно-десантних військ.

Легкий танк "Спрут-СДМ1", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Ізраїль почав експортувати свої легкі танки, першим покупцем стали Філіппіни