xcounter
#

В РФ звітують про виконання крупного контракту на поставку БМП-3

2802
БМП-3 армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
БМП-3 армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Далі завод-виробник БМП-3 має намір перейти на виробництво іншої бойової машини – легкого танка "Спрут-СДМ1"

Російське оборонне підприємство "Курганский машиностроительный завод" ("Курганмашзавод") виконало дворічний контракт на поставку бойових машин піхоти БМП-3 для частин армії РФ.

На даний момент фахівці російського "Курганмашзаводу" працює над посиленням живучості БМП-3 на полі бою, зокрема – за рахунок установки динамічного захисту. Про це повідомляє прес-служба російської держкорпорації "Ростех".

Читайте також: Сухопутні війська ЗСУ озвучили нарис вимог до нової легкої БМП (ексклюзив)
БМП-3 армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Російський "Центр анализа стратегий и технологий" на шпальтах свого неофіційного блогу bmpd доповнює – в даному випадку може йти мова про поставку 168 одиниць БМП-3 вартістю 14,25 мільярдів рублів, контракт по яким Міноборони РФ та "Курганмашзавод" уклали 29 квітня 2019 року.

Із цього числа 53 одиниць БМП-3 мали бути поставлені армії РФ в 2020 році, інші 115 одиниць – в 2021 році. У минулому році нові БМП-3 отримували частини із складу 1-ої танкової армії Західного воєнного округу, із складу 58 армії Південного воєнного округу та із складу 11-го армійського корпусу Балтійського флоту РФ.

БМП-3 армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Крім того, відомо, що за окремим контрактом морська піхота Тихоокеанського флоту РФ отримала 40 бойових машин піхоти БМП-3Ф, у 2022 році поставки БМП-3Ф мають відбуватись для частин морської піхоти Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму.

Також відомо, що у 2022 році завод-виробник БМП-3 "Курганмашзавод" планує перейти до виробництва іншої бойової машини – легкого танка "Спрут-СДМ1", який має постачатись для частин повітряно-десантних військ. Державні випробування цієї бойової машини РФ планує завершити в І кварталі 2022 року.

Російський легкий танк "Спрут-СДМ1", ілюстративне фото з відкритих джерел

За поточною "Державною програмою озброєнь" до 2027 року "Курганмашзавод" має виробляти для армії РФ не тільки БМП-3 чи "Спрут-СДМ1", але й також – БМД-4М та БТР-МДМ для частин повітряно-десантних військ, і також - броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЭМ-Л.

БРЭМ-Л, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Як зупинити танкову навалу РФ: головні напрями ударів та протистояння тактиці орди (відео)