xcounter
#

Путін сподівається в наступні 10 років продати Індії озброєнь на понад $14 мільярдів

1215
Легкий танк "Спрут-СДМ1" - одна із систем озброєнь, яку РФ хоче продати Індії, фото ілюстративне
Легкий танк "Спрут-СДМ1" - одна із систем озброєнь, яку РФ хоче продати Індії, фото ілюстративне

Індусів цікавлять поки комплекси С-400 та автомати АК-203, але росіяни хочуть продати весь спектр своєї "чудо-зброї" - легкі танки "Спрут-СДМ1", вертольоти Ка-226, і навіть винищувач Chekmate, що зараз існує лише у вигляді макета

Президент Володимир Путін зараз виконує візит в Індію, що став першим закордонним вояжем "господаря Кремля" з початку пандемії Covid-19. Фактична мета візиту Путіна в Індію – спроба "розігріти" військово-технічну співпрацю між двома країнами, Кремль сподівається до 2031 року продати індійським військовим озброєнь на понад 14 мільярдів доларів. Про це йдеться в публікації російського видання "Взгляд".

Росіяни стверджують, що Індія уже дала 850 мільйонів доларів авансу за поставку комплексів С-400, фото ілюстративне

Якщо детальніше - російські журналісти зазначають, що понад місяць назад РФ почала постачати в Індію зенітно-ракетні комплекси С-400. Також день назад Індія та РФ уклали угоду вартістю 677 мільйонів доларів про спільне виробництво 500 тисяч новітніх російських автоматів АК-203. І при цьому російські ЗМІ пишуть, що на даний момент портфель замовлень Індії на російські озброєння начебто уже перевищив позначку в 14 мільярдів доларів.

Читайте також: Новим замовником F-35 може стати Фінляндія, офіційне рішення може бути оголошене в наступні декілька днів
Кремль наголошує, що саме Індія стала першим експортним покупцем АК-203, ілюстративне фото з відкритих джерел

Втім, при цьому Кремль бідкається, що Індія начебто замало купує озброєнь в російського ОПК, тому номенклатуру поставок потрібно розширювати.

Зокрема, Кремль хоче продати Індії легкі гвинтокрили Ка-226. В теорії, Ка-226 можуть бути помічними Індії при можливих бойових діях у гористій місцевості. Але проблема в тому, що Індія сама відкинула проект організації виробництва Ка-226 на власних потужностях, який обговорювався у 2017-2019 роках.

Російський вертоліт Ка-226Т, фото ілюстративне

Кремль також хоче продавати Індії свої легкі танки "Спрут-СДМ1". В Індії нема бойових машин, адаптованих для бойовий дій у гористій місцевості. Тому, теоретично, російський "Спрут-СДМ1" може зайняти вільну нішу.

Але при цьому росіяни також хочуть продати Індії свій "чудо-винищувач" Chekmate, який зараз існує лише у вигляді макета-демонстратора. Більш того – на створення макета-демонстратора, як розповідав Defense Express, росіяни витратили понад 30 мільйонів доларів, це – мінімум третина від вартості реального бойового літака.

Макет-демонстратор російського винищувача Checkmate, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ​Туреччина рекордно наростила експорт озброєнь та військової техніки, Україна в лідерах імпорту