xcounter
#

Німеччина завершила випробування ЗРК IRIS-T SL, який уже встигла продати Єгипту

5838
Позиція зенітно-ракетного комплексу IRIS-T SL, ілюстративне фото з відкритих джерел
Позиція зенітно-ракетного комплексу IRIS-T SL, ілюстративне фото з відкритих джерел

Для розробки цього ЗРК німці спеціально "приземлили" ракету класу "повітря-повітря" IRIS-T, призначеної для озброєння винищувачів Люфтваффе

Німецька оборонна компанія Diehl Defense оголосила, що завершила весь цикл випробувань свого зенітно-ракетного комплексу середньої дальності IRIS-T SL.

Зокрема, у 2021 році було проведено декілька пусків ЗРК IRIS-T SL, під час яких було імітовано одразу декілька можливих режимів роботи комплексу в умовах, близьких до реального бою. Про це пише портал Defence Brief.

Читайте також: Вогневі випробування зенітної РК-10 від КБ "Луч" - ексклюзивне відео та інтерв'ю Олега Коростельова
Пускова установка ЗРК IRIS-T SL на шасі MAN, фото з відкритих джерел

Defense Express уже раніше розповідав про німецький ЗРК IRIS-T SL. Зокрема, ми писали, що "ядром" комплексу IRIS-T SL слугує ракета IRIS-T класу "повітря-повітря", адаптовану для стрільби із наземної установки. Відомо, що комплекс IRIS-T SL може уражати цілі на дальності до 40 кілометрів та на висоті до 20 кілометрів.

Ми також розповідали про те, що у 2019 році уряд Ангели Меркель погодив поставку Єгипту одразу 16 новітніх зенітно-ракетних комплексів середньої дальності IRIS-T SL, і таким чином Єгипет став першим відомим замовником ЗРК IRIS-T SL.

Один із можливих варіантів виконання ЗРК IRIS-T SL, ілюстративне фото з відкритих джерел

Про сам факт наявності контракту між Німеччиною та Єгиптом ЗМІ писали ще в 2018 та 2019 роках, але тоді йшлось про поставку лише семи зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SL.

Більш того – навіть дані Стокгольмського міжнародного інституту досліджень миру (SIPRI) говорять, що Єгипет замовив у Німеччині лише сім ЗРК IRIS-T SL, але чи відбулась поставка таких ЗРК для єгипетських збройних сил – точних даних нема.

Випробувальні стрільби ЗРК IRIS-T SL, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Туніс домовляється з Німеччиною про поставку танків Leopard 2A5