xcounter
#

Після провалу з гіперзвуковою ракетою ARRW у березні, США знову протестували AGM-183A

3796
Гіперзвукова ракета ARRW, художнє зображення від Lockheed Martin
Гіперзвукова ракета ARRW, художнє зображення від Lockheed Martin

Гіперзвукова ракета ARRW від Lockheed Martin не завжди успішно демонструвала себе на випробуваннях, через що до програми виникли серйозні запитання

Повітряні сили США минулого тижня, а саме 19 серпня, у суботу, провели останні випробування прототипу своєї гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon).

Так, стратегічний бомбардувальник B-52H Stratofortress випустив повнофункціональний прототип цієї ракети поблизу узбережжя Південної Каліфорнії, розповідає видання Defense News.

Читайте також: Есмінець Zumwalt готовий отримати гіперзвукові ракети, але у США не впевнені, що вcтигнуть за графіком
гіперзвукова ракета AGM-183A ARRW
B-52 з гіперзвуковою ракетою ARRW, фото — U.S. Air Force / Christopher Okula

Чи були ці випробування успішними, а також які цілі мали на меті у ПС США вирішили поки що не розголошувати, втім, у службі кажуть, що завдяки цим тестуванням "отримали цінну інформацію" у контексті як подальшого розвитку програми ARRW, так і іншої програми — крилатої гіперзвукової ракети повітряного базування Hypersonic Attack Cruise Missile

(HACM).

Ну і також що під час тестувань ПС США підтвердили і навіть покращили свої можливості з тестування та оцінки, які надалі допоможуть у створенні сучасних гіперзвукових озброєнь.

Видання також отримало коментар щодо цих тестувань і від розробника ракети ARRW — компанії Lockheed Martin, в якій відзначили, що після суботніх випробувань "повністю впевнені у зрілості та виробничій готовності" програми ARRW і стверджують, що будуть продовжувати співпрацювати з ПС США у напрямку гіперзвукового озброєння.

Гіперзвукова ракета AGM-183A ARRW
Гіперзвукова ракета ARRW, фото — U.S. Air Force

Нагадаємо, контракт на розробку гіперзвукового озброєння з компанією Lockheed Martin було укладено у 2018 році, перші випробування на борту B-52 пройшли у 2019 році.

Подальші випробування цієї ракети не завжди були успішними, і після чергової невдачі у березні цього року стало відомо, що програма ARRW через низку провалів знаходиться під загрозою.

Читайте також: Велика Британія виділяє 1 млрд фунтів на сім років для створення гіперзвукового озброєння