xcounter
#

Пан або пропав: чи отримає Німеччина нову систему протиракетної оборони

Пан або пропав: чи отримає Німеччина нову систему протиракетної оборони
919

На цьому тижні уряд Німеччини продовжив черговий раунд переговорів з постачальниками Lockheed Martin і MBDA щодо контракту на закупівлю тактичної системи протиповітряної і протиракетної оборони (TLVS).

Тривалі переговори свідчать про те, що у них досі немає взаєморозуміння щодо правової основи для витрат і ризиків, пов'язаних з програмою наступного покоління. На початку травня Берлін звернувся до підрядників з проханням представити виправлену пропозицію, що стало третьою спробою знайти заміну старіючій системі Patriot.

Читайте також: США може потребувати націоналізацію військової авіації, кажуть Повітряні Сили
Система протиповітряної оборони TLVS Німеччина
Німеччина хоче замінити систему Patriot на нову систему TLVS

У свою чергу, міністерство оборони Німеччини все ще очікує офіційної пропозиції цього літа, повідомила прес-секретар Defense News у п'ятницю.

Затримки в основному відбуваються через питання щодо того, як американська компанія Lockheed зможе задовольнити вимоги Берліна. А вимоги полягають у тому, що підрядники повинні брати на себе більшу частину ризику, якщо в програмі виникнуть проблеми.

Система протиповітряної оборони TLVS Німеччина
Уряд Німеччини ніяк не може домовитись з підрядниками щодо умов виробництва TLVS

Німецькі посадовці настільки розширили діапазон бажаних можливостей своєї минулої системи ППО і ПРО (MEADS) - основи для TLVS - що ці зусилля рівноцінні новій розробці. Ці прагнення Німеччині в галузі високих технологій втілені в новому процесі закупівель, який спрямований на усунення минулих помилок шляхом збільшення відповідальності перед компаніями.

Зрозуміло, що якщо компанія Lockheed Martin вирішить просуватися далі в наступному місяці, то їх нова пропозиція прирівняється до готової контрактної угоди, яка буде представлена законодавцям по закінченню літа.

Система протиповітряної оборони TLVS MEADS Німеччина
Посадовці хочу встановити пускову установку для інтеграції засобів захисту від гіперзвукових ракет

У наступному році в Німеччині будуть вибори, а це означає, що влада не буде мати особливого бажання здійснювати масштабні покупки, починаючи з січня.

Для Lockheed, багато залежить від програми TLVS, оскільки в минулому році німецькі лідери оборони натякнули, що результат цієї програми буде безпосередньо пов'язаний з конкуренцією за новий парк вертольотів великої вантажопідйомності.

Читайте також: Пентагон підтвердив існування "ракети Трампа": вона у 17 разів швидша за звук