xcounter
#

Нова РЛС британського винищувача Tempest збирає в 10 000 разів більше даних, ніж попередні

Нова РЛС британського винищувача Tempest збирає в 10 000 разів більше даних, ніж попередні
7510

Майбутній винищувач Великобританії Tempest розробляється на основі нової радіолокаційної системи, здатної збирати в 10 000 разів більше даних, ніж попередні. Потім система проаналізує дані на борту літака для виявлення скритих противників.

Багатофункціональна радіочастотна система (MFRFS) також зможе глушити ворожі радари, повідомляє Popular Mechanics.

Радар з АФАР Великобританія Tempest
Tempest надійде на озброєння Королівських ПС у середині 2030-х років

Згідно Інституту інженерів-механіків, MFRFS - радар з активною фазованою антенною решіткою (АФАР). Ось опис від Королівського авіаційного товариства:

Читайте також: Підготовка до вторгнення КНР: Тайвань маскує бронетехніку у міських умовах

"В останні роки були розроблені радари з АФАР, в яких використовується матриця з сотень крихітних радіолокаційних модулів. Ці модулі 'направляють' пучок радіохвиль в різні боки, замість того, щоб фізично переміщати антену. За допомогою радара з АФАР, пучок може переміщатися дуже швидко, що дозволяє радару одночасно виконувати кілька завдань. Наприклад, вести спостереження на морі та моніторити погодні умови в польоті ".

Радар з АФАР Великобританія Tempest
Радари з АФАР широко використовуються у винищувачах четвертого і п'ятого поколінь

ПС кажуть, що MFRFS "в чотири рази точніше, ніж існуючі радари". Він може збирати стільки ж даних в секунду, скільки інтернет-трафік Единбурга. (Населення Единбурга складає 482 000 чоловік). Потужні сигнальні процесори потім використовують ці дані, щоб "намалювати" картину поля бою для пілота.

Радар з АФАР Великобританія Tempest
На картині поля бою, радар виділить дружні і ворожі літаки, наземні цілі, засоби ППО та інші важливі особливості

Винищувач Tempest, ймовірно, також зможе використовувати радар для електронної атаки. Колись таку операцію могли виконувати тільки літаків спеціального призначення. Але завдяки радарам з АФАР, сучасні винищувачі часто проводять власні операції електронної атаки.

Наприклад, єдиний ударний винищувач F-35 вже може виконувати електронні атаки за допомогою свого радара, включаючи "помилкові цілі, мережеву атаку, глушіння радіосигналів і обробку потоків даних". Tempest, ймовірно, зможе проводити ще більш складні операції з ще більш потужною радіолокаційною системою.

Читайте також: ВМС США і Великобританії підпишуть угоду про об'єднання майбутніх технологій