xcounter
#

ВМС США і Великобританії підпишуть угоду про об'єднання майбутніх технологій

ВМС США і Великобританії підпишуть угоду про об'єднання майбутніх технологій
1875

ВМФ США і Королівський флот Великобританії готуються до спільного майбутнього у декількох областях ведення бойових дій, заявив начальник управління військово-морських операцій США Майк Гілдей (Mike Gilday).

Майк Гілдей і перший морський лорд Тоні Радакін (Tony Radakin) планують "підписати інтегровану заяву про наміри щодо ведення бойових дій в майбутньому, яка встановлює спільне бачення взаємозамінності", - повідомив адмірал Майк Гілдей на віртуальному форумі Atlantic Future Forum.

"Ми хочемо синхронізувати новаторські можливості, зміцнити операційні концепції, і сфокусувати наші зусилля на забезпеченні спільної морської міці. Нам потрібно зробити дві реч,і щоб стати лідерами серед великих держав: організувати наше співробітництво в області авіаносних ударних груп і підводної переваги, та подвоїти ставки на майбутні військові можливості, такі як штучний інтелект (ШІ)".

Читайте також: Перший корвет за турецьким проєктом закладено у Пакистані. Далі - Україна
F-35B США авіаносець
Літак F-35B США на борту авіаносця "Королева Єлизавета" під час навчань

У останні роки ВМС США і Королівства приділяли багато уваги узгодженню своїх можливостей, щоб бути корисними один одному в спільних морських операціях. Послання обох флотів полягає в тому, що їх співпраця буде тривати і в майбутньому.

Протягом всієї підготовки флоту до розгортання авіаносця "Королева Єлизавета", ВМС і Корпус морської піхоти США тісно співпрацювали з флотом. Вони навчали британських пілотів роботі з F-35B і отримували дозвіл для їх експлуатації на судні. На початку цього місяця 211-та винищувально-штурмова ескадрилья авіації Корпусу морської піхоти США приземлялася на авіаносець під час групових навчань.

Авіаносець
Розгортання "Королеви Єлизавети" планується на наступний рік

У своєму виступі на форумі Радакін повторив коментарі Гілдея, сказавши, що обом силам необхідно продовжувати працювати, щоб узгодити зусилля.

Протягом нашої кар'єри ми прагнули взаємодіяти з союзниками. Але все більше нам здається, що планку необхідно підняти ...

Літаки морської піхоти США на борту авіаносця QE - очевидний приклад взаємозамінності.

Радакін сказав, що для розвитку цієї "взаємозамінності" служби будуть зосереджені на чотирьох областях: підводна війна; операції авіаносців; узгодження зусиль корпусу морської піхоти і ВМФ США; а також перспективні програми ведення війни, такі як ШІ й кібернетика.

Сполучене Королівство знаходиться в процесі комплексного огляду оборонної політики. Огляд був перерваний під час першого спалаху COVID-19, але, схоже, робота триває. Огляд може мати серйозні наслідки для британського оборонного бюджету, але поки не ясно, де уріжуть бюджет.

Борис Джонсон огляд оборонної політики Велика Британія США
Огляд оборонної політики Великої Британії розпочався після того як Борис Джонсон (Boris Johnson) став прем'єр-міністром

Однак, коли було оголошено про огляд, уряд пообіцяв "радикальну переоцінку" позиції Великобританії в світі.

Читайте також: Китай оснастив бомбардувальник H-6N великою гіперзвуковою ракетою (відео)