xcounter
#

Німеччина посилює свої винищувачі Eurofighter Typhoon: які переваги надасть ракета Meteor

1763
Винищувачі Eurofighter Typhoon
Винищувачі Eurofighter Typhoon

Ракету Meteor мають отримати всі німецькі Eurofighter Typhoon, окрім старих моделей Tranche-1.

Військово-повітряні сили Німеччини нещодавно завершили льотні випробування своєї новітньої ракети класу "повітря-повітря" Meteor та визнали її готовою до використання на борту флоту винищувачів Eurofighter Typhoon.

Як повідомляє видання Defense News, у кампанії було задіяно два літаки і ВПС Німеччини збирали дані про політ у режимі реального часу, щоб урахувати характеристики літака та показники системи під час польоту з ракетами.

Читайте також: Польща витратила півсотні мільйонів доларів, щоб досі тримати в строю свої Су-22

Водночас відомо, що випробування з бойовою стрільбою ще не проводилися – коли саме вони відбудуться поки що невідомо.

Водночас один з пілотів Eurofighter у відео, яке Defense News отримало від німецьких ВПС, зазначає, що льотні випробування мають вирішальне значення для служби, щоб вивчити, як ракета Meteor вплине на витрату палива та поведінку Eurofighter у польоті.

винищувачі Eurofighter Typhoon
Два винищувачі Eurofighter Typhoon, що брали участь у випробуваннях. Фото: Defense News

Як стверджує пілот винищувача, можливості цієї зброї за межами прямої видимості нададуть пілотам Eurofighter додаткову тактичну перевагу, бо тепер вони зможуть боротися з цілями, що не видно неозброєним оком. "Саме для цієї можливості й закупається Meteor", – зазначає пілот

Ракета Meteor класу "повітря-повітря" від MBDA – третя та остання ракета в арсеналі німецьких винищувачів Eurofighter, які також оснащені удосконаленими ракетами середньої дальності AIM-120 (AMRAAM) та ракетами малої дальності Infra-Red Imaging System-Tail IRIS-T).

Винищувач Eurofighter Typhoon ракета Meteor
Завантаження ракети на винищувач. Фото: Defense News

Ракета Meteor має бойову дальність дії у 200 км. Її прямоточний повітряно-реактивний двигун дозволяє ракеті регулювати швидкість залежно від маневрів цілі. Нова ракета має майже ті ж розміри, що й AMRAAM, що дозволяє легко встановити систему на існуючі бойові станції.

Eurofighter Typhoon
Винищувач Eurofighter Typhoon з озброєнням. Фото: Defense News

Наразі відомо, що німецькі Eurofighter будуть оснащувати чотирма ракетами Meteor, двома AMRAAM та двома IRIS-T. Зазначається, що ракета Meteor буде встановлюватися на всі німецькі Eurofighter Typhoon, за виключенням старих моделей Tranche-1.

Читайте також: Повітряні Сили України вдруге за останні два тижні піднімали у повітря розвідники Су-24МР