xcounter
#

Лукашенко натякає, що армія РФ може отримати "літаючу трубу" і "вертоліт-бомбовоз"

5158
Демонстрація білоруських БПЛА за участі Лукашенко, 21 жовтня 2022 року, фото з відкритих джерел
Демонстрація білоруських БПЛА за участі Лукашенко, 21 жовтня 2022 року, фото з відкритих джерел

Якщо рашисти таки отримають від Білорусі ці БПЛА, що від цього чекати ЗСУ

Ліга.нет з посиланням на "Белта" пише, що 21 жовтня 2022 року невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав демонстрацію новітніх розробок білоруського ОПК, зокрема розвідувальних та розвідувально-ударних БПЛА. Під час заходу диктатор промовив – "небажано, щоб такі зразки воювали в Україні". І також – "що на білоруські вироби уже начебто є попит".

Очевидно, ці слова слід перекласти так – схоже, Лукашенко готується продавати рашистам безпілотники білоруського виробництва. Тим більш, що зараз росіяни в такій ситуації, що для них БПЛА навіть з Білорусі – все рівно краще, аніж нічого. Тому звернімо детальнішу увагу на ті вироби, якими сьогодні хизувались білоруські пропагандони.

Читайте також: До Білорусі рашистів вже звозять у товарних вагонах і перекидають понтони: Генштаб ЗСУ попереджає про реальність загрози
Демонстрація білоруського БПЛА "Квадро-1400" за участі Лукашенко, 21 жовтня 2022 року, фото з відкритих джерел

Перший зразок виглядає настільки оригінально, що до нього так і проситься назва "літаюча труба".

Ця "літаюча турель" для РПГ-26 має дві модифікації, які так і називаються "Квадро-1400" або "Барражирующая труба". Розміри – 1,5 м х 1,5 х 0,65 м або ж 0,75 м х 0,75 м х 0,35 м, оснащення – 1-2 гранатомети РПГ-26, тривалість польоту – від 15 хв до 25 хв, висота польоту – від 10 м до 500 м.

Білоруська "літаюча труба", жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел

Наступний зразок, очевидно, заслуговує назву "вертоліт-бомбовоз". Тут мова про розвідувально-ударний БПЛА "вертолітного" типу "Хантер". Очевидно – "творча адаптація" безпілотного комплексу "подвійного" призначення "Геодезия" із безпілотником ТБ-29В від мінської компанії Кванд ИС. Ймовірно, такий літальний апарат може мати крейсерську швидкість до 100 км/год, практичну дальність і тривалість польоту – до 500 км і до 5 год. Корисне навантаження – 5 кг, чого якраз достатньо для підвіски двох протитанкових авіабомб ПТАБ-2,5.

Тим більш, що на "статичній" експозиції Лукашенкові показували "Хантер" із блоками підвіски некерованих ракет. Але от під час "динамічної" демонстрації цей білоруський БПЛА "працював" по мішені саме бомбами ПТАБ-2,5.

Білоруський розвідувально-ударний БПЛА "вертолітного" типу "Хантер", жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел

Режим Лукашенко замахнувся і на власне "вундерваффе" в секторі безпілотних технологій. Білоруські пропагандони показали на статичній експозиції зокрема й розвідувально-ударний безпілотник під позначенням "Буревестник", роботи по якому веде "558-ий авіаремонтний завод".

Як стверджують самі білоруси, такий БПЛА начебто має дальність та тривалість польоту до 1000 км та до 10 годин, крейсерська швидкість польоту – до 200 км/год. Безпілотник начебто може брати до 65 кг – або некеровані ракети С-5, або два дрони-камікадзе. І вести відеозйомку цілі на дистанції до 3 км від об’єкту.

Чи були характеристики підтверджені під час випробувань, чи це просто фантазії пропагандистів режиму Лукашенко – поки лишається невідомим.

Білоруський розвідувально-ударний БПЛА "Буревестник", жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Яку ще зброю Іран може отримати від Кремля в обмін на "мопеди", і що взамін може мати армія РФ