xcounter
#

Літаки B-1 та B-2 підуть "на пенсію": у ВПС США розповіли про плани щодо бомбардувальної авіації

3631
B-52 ще політає, а от інші невдовзі відправляться на пенсію
B-52 ще політає, а от інші невдовзі відправляться на пенсію

Наступні п’ять-сім років мають бути критичними для бомбардувальної авіації ВПС США

Бомбардувальники В-1 та B-2 мають якомога швидше вийти на пенсію та відправитися на "кладовище", вважають у ВПС США.

Це пов’язано з тим, що з появою B-21 та модернізацією В-52 одночасне використання чотирьох типів бомбардувальників буде недоцільно.

Читайте також: З’явилося нове зображення перспективного бомбардувальника B-21 для ВПС США

"Секретний бомбардувальник B-21 Raider наступного покоління будується просто зараз і буде літати "в недалекому майбутньому", – зазначає генерал-лейтенант Девід С. Нахом, заступник начальника штабу з планів та програм.

B-1 Lancer
B-1 Lancer

Водночас літати одразу на чотирьох бомбардувальниках службі буде задорого: "B-1 та B-2, якими б феноменальними вони не були б, ми повинні вивести з експлуатації, коли з’являться B-21 і ми перейдемо до флоту з двох типів бомбардувальників – нового B-21 та модернізованого B-52".

B-2 Spirit
B-2 Spirit

Водночас бомбардувальники B-52 мають модернізувати: вони отримають новий двигун, модернізовану авіоніку та нову "цифрову магістраль". Через це частина цих бомбардувальників тимчасово будуть вимушені покинути службу і ВПС США матиме менше доступних для виконання задач платформ.

B-21 перспективний бомбардувальник
Нове зображення перспективного бомбардувальника B-21

Разом з тим, як зазначає Нахом, ВПС США будуть відчувати дефіцит бомбардувальників у той час, коли B-52 будуть модернізувати: "Що найбільше мене хвилює щодо парку бомбардувальників... протягом наступних п’яти-семи років, коли ми будемо готувати B-21, а потім відправляти на пенсію B-1 та B-2... Я гадаю, що це буде критичний час".

Читайте також: США хочуть мати уже 145 бомбардувальників B-21: флот "стелс-літаків" має вирости всемеро