xcounter
#

Контроль над морем: Туреччина тренується шукати ворожі кораблі за допомогою Bayraktar TB2

2765
Таке завдання відпрацьовується під час  масштабних маневрів BLUE HOMELAND-2021, що стартували 25 лютого цього року
Таке завдання відпрацьовується під час масштабних маневрів BLUE HOMELAND-2021, що стартували 25 лютого цього року

Для ведення розвідки на морі також задіяні декілька безпілотних літальних апаратів ANKA

Військово-морські сили Туреччини 25 лютого цього року розпочали маневри під кодовою назвою BLUE HOMELAND-2021, для проведення яких залучені 82 кораблів та 17 літальних апаратів. Ці маневри триватимуть до 8 березня цього року.

Як пише портал Naval News, одним із епізодів BLUE HOMELAND-2021 буде пошук цілей на морі за допомогою безпілотних комплексів Bayraktar TB2 та ANKA. Саме напередодні маневрів ВМС Туреччини отримали два безпілотники ANKA.

Читайте також: Оголошено оснащення корветів Ada для України: Міноборони визначились з ПКР та ЗРК
Збройні сили Туреччини мають близько 30 БПЛА ANKA. Кожен такий літальний апарат може брати до 200 кілограмів бойового навантаження

Турецькі військово-морські сили системно розширюють сферу застосування безпілотних літальних апаратів. При цьому йдеться про комплекси як берегового, так і палубного базування.

Зокрема, як уже стало відомо, компанія Baykar розробляє новий ударний БПЛА, що увійде до складу авіагрупи турецького універсального десантного корабля TGG Anadolu. Про це заявив генеральний директор цієї оборонної компанії Халук Байрактар під час свого он-лайн інтерв’ю, пише портал Naval Post.

Використання Bayraktar TB2 дозволяє військово-морським силам отримати точні координати морських цілей у режимі онлайн

Щоправда, при цьому Халук Байрактар не уточнив, якими характеристиками володітиме перспективний ударний палубний дрон, і чи не вимагатиме конструкція цього БПЛА переробки польотної палуби на TGG Anadolu.

До цього, нагадаємо, були повідомлення, що ВМС Туреччини використають для оснащення авіагрупи корабля Anadolu БПЛА Akinci. У 2021 році турецькі ВМС мають отримати щонайменше шість таких безпілотних літальних апаратів.

Серійне виробництво важких БПЛА Akinci стартувало в лютому 2021 року

А на минулому тижні, 25 лютого, турецька оборонна компанія Turkish Aerospace презентувала дослідний зразок безпілотного ударного гелікоптера Т629, серійні зразки якого також мають увійти до складу авіагрупи УДК Anadolu.

Прототипом безпілотного Т629 став серійний ударний гвинтокрил T129 ATAK.

За проектом, універсальний десантний корабель Anadolu може прийняти або 12 середніх гелікоптерів, або вісім важких гвинтокрилів
Читайте також: Південна Корея запускає будівництво свого авіаносця: затрати складуть 5% від п’ятирічного воєнного бюджету