xcounter
#

Є варіант не тільки купити Apache, але й виготовляти разом із Boeing також, але це коштує дорого

9705
AH-64E Apache, ілюстративне фото з відкритих джерел
AH-64E Apache, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тим більш, що такі вертольоти зараз треба не тільки австралійським військовим, але й іншим союзникам США також

Уряд Австралії уклав документ під назвою "Австралійський промисловий потенціал" (AIC), яким передбачається зокрема організація виробництва вертольотів AH-64E Apache або ж їх окремих елементів на потужностях австралійської промисловості.

Австралійці це питання узгодили з корпорацією Boeing, коли укладали контракт на поставку 29 таких ударних вертольотів протягом 2025-2029 років, поки невідомо. Тим більш Boeing міг мати інтерес до такої пропозиції хоча б тому, що австралійці замовили Apache для "прискореної" заміни ударних вертольотів Tiger, котрі не прослужили навіть 20 років. Про це йдеться в публікації порталу Infodefensa.

Читайте також: Австралія у 2018 році замовила Boxer у Rheinmetall, а тепер буде виготовляти ці бронемашини для Бундесвера
Конвеєр Boeing по виробництву вертольотів Apache, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відомо, що зараз вартість замовлення на 29 вертольотів AH-64E Apache для Австралії зараз складає 2,67 мільярдів євро. Австралійський уряд стверджує, що промисловість країни має необхідні компетенції, щоб брати участь у виробництві Apache.

Очевидно сподіваючись на те, що самостійне виробництво окремих елементів на власних потужностях в підсумку не надто збільшить фінальний "цінник" на AH-64E Apache для австралійських військових.

Але тут логіка може бути і в тому, що створення додаткових виробничих потужностей на території "Зеленого континенту" може заодно покращити експортні перспективи ударних вертольотів Apache. Бо наприклад, купити такі машини для заміни своїх Tiger планує навіть Німеччина, і Марокко зараз розглядає варіант придбати 24 гелікоптери AH-64E з опціоном ще на 12 машин.

Технічне обслуговування британських AH-64E Apache, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Бундесвер має проблеми не тільки з "бронею" та САУ, це ми ще не писали про їх ударні вертольоти Tiger