xcounter
#

Австралія у 2018 році замовила Boxer у Rheinmetall, а тепер буде виготовляти ці бронемашини для Бундесвера

8549
Бронемашина Boxer. Фото: Australian Army
Бронемашина Boxer. Фото: Australian Army

Німеччина хоче закупити сотні ББМ Boxer, перші машини можуть приїхати до Бундесверу у 2024 році

Австралія може отримати доволі цікавий контракт на виготовлення бронемашин – Бундесвер планує закупити сотні бойових броньованих машин з метою нарощування можливостей власних збройних сил, і ця техніка можуть бути виготовлена на заводі в австралійському штаті Квінсленд, розповідають у виданні The Australian Financial Review.

"Уряд Німеччини поділився з урядом Австралії своїми планами закупити ББМ Boxer австралійського виробництва для німецької армії", – таку інформацію повідомив в ексклюзивному інтерв’ю виданню посол Німеччини в Австралії Маркус Едерер.

Читайте також: У Бундесвері з танками не просто погано, а катастрофічно погано: на що реально може розраховувати Німеччина та НАТО

За його словами, країни зараз активно поповнюють свої запаси озброєння та військової техніки – від транспортних засобів до системи протиповітряної оборони і боєприпасів – "тому доволі природньо, що машина Boxer також має попит".

бронемашини Boxer німеччина
Німецькі Boxer, фото ілюстративне

Наразі про ймовірну майбутню угоду відомо таке – вартість контракту може сягати 3 млрд доларів, у рамках яких Німеччина планує отримати сотні бойових броньованих машин Boxer у розвідувальній версії (CRV – Combat Reconnaissance Vehicle). Очікується, що першу машину, виготовлену в Австралії, німецька армія може отримати у 2024 році. Кошти на закупівлю машин будуть виділені зі спеціального фонду у 100 млрд євро (близько 105,8 млрд доларів).

Говорячи про виробництво бронемашин Boxer в Австралії, тут варто згадати таке – у 2018 році компанія Rheinmetall Defense Australia (RDA), дочірня компанія німецького оборонного концерну Rheinmetall, отримала контракт на постачання 211 бронемашин Boxer.

У рамках цього контракту Rheinmetall відкрила завод та випробувальний полігон в штаті Квінсленд, який називається "Центр передового досвіду військової техніки" або ж MILVEHCOE. На цьому заводі будуть виготовлені більшість австралійських ББМ, а також створюватимуться машини у рамках майбутнього контракту з Німеччиною.

Читайте також: Німеччина хоче викупити у Швейцарії 96 законсервованих Leopard 2 для "кругового постачання" ЗСУ