xcounter
#

Які ще російські загоризонтні РЛС РФ типу "Воронеж" у зоні ураження України

6396
"Воронеж-ДМ"
"Воронеж-ДМ"

Загоризонтні РЛС типу "Воронеж" - основа російської системи попередження про ракетний напад

На фоні успішного удару по загоризонтним РЛС "Воронеж-ДМ" під Армавіром цілком справедливо поставити питання - а чи можна повторити. Точніше - чи є ще у зоні досяжності України ще такі РЛС типу "Воронеж" - компоненти російської системи попередження про ракетний напад.

І хоча РЛС під Армавіром були найближчими (їх там дві поряд), від поточної лінії фронту - 430 км. Другий за дальністю "Воронеж-ДМ" від України - лише у 450 км по прямій. Але якраз із цим і є нюанс, бо він знаходиться у Калінінградській області на аеродромі Дунаєвка. І звісно маршрут польоту тоді має проходити через повітряний простір Польщі. Ця РЛС тримає у зоні огляду сектор від Північної Атлантики до Італії.

Читайте також: Стала відома дальність нових бомб УМПБ Д-30, якими рашисти закидують Харків

Воронеж-ДМ
"Воронеж-ДМ"

Другий за дальністю "Воронеж", але вже виключно по території РФ, знаходиться у 900 км від кордону з Україною - під Санкт-Петербургом у Лехтусі. Але це вже "Воронеж-М", що працює у метровому діапазоні. Його зона відповідальності - Північне море та Північна Атлантика з пусковими районами стратегічних підводних човнів НАТО.

Воронеж-М
Воронеж-М

Майже на межі дальності у 1500 км, що наразі є максимальною дальністю досяжності українських далекобійних дронів-камікадзе, є ще один "Воронеж-М" у районі міста Орск Оренбурзької області, він дивиться у бік Китаю.

загорізонтні РЛС РФ у межах 1500 км від України
Загорізонтні РЛС РФ у межах 1500 км від України

А якщо ці фантазії стануть реальними, то єдине що буде працювати у РФ у бік Європи стане РЛС "Волга" у Білорусі, яка працює у дециметровому діапазоні та знаходиться поряд із містом Ганцевичі.

70М6
РЛС "Волга" у Білорусі

До неї - від кордону України близько 110 км. Ця станція будувалась ще за часи СРСР, але вступила у стрій лише у 2003 році та знаходиться у довгостроковій оренді РФ, тобто удар по ній - це удар по території РФ.

Читайте також: Знищено літак групи "Русские Витязи": другий удар по авіабазі "Кущевская" на Кубані на якій не було ППО