xcounter
#

Як з пістолету Glock влучили у ціль на відстані понад 1,5 км: деталі світового рекорду (відео)

Новий рекорд по дальності прицільного пострілу з пістолету
Як з пістолету Glock влучили у ціль на відстані понад 1,5 км: деталі світового рекорду (відео)
1831

Стрільба на великі дистанції - традиційна розвага для власників гвинтівок, кулеметів і рушниць. Але, як виявляється, і зі скромною за балістичними можливостями зброєю можна встановлювати рекорди не гірші, ніж зі снайперської гвинтівки. Ну, щонайменше, по дальності...

У США встановлено новий світовий рекорд по дальності прицільного пострілу з пістолету. Цей постріл було зроблено з пістолета Glock 23, який був оснащений спеціальним прицільним устаткуванням. Відстань, на якій куля влучила у мішень - 2010 ярдів або 1 837 метрів.

Наскільки це непросто, демонструє відео, зроблене з вогневого рубежу: мішень "танцює" і розпливається у потоках нагрітого пустелею повітря. Розпечене повітря, звісно, також впливало і на траєкторію польоту кулі.

Читайте також: Спецпризначенці НГУ переходять на вітчизняні штурмові гвинтівки UAR-15 (відео)

Згідно з правилами, ціль розміром 10х10 см слід треба було вразити першим пострілом при стрільбі з руки. Проте на відео показано щит набагато більших розмірів.

Незважаючи на значну відстань, практичної цінності цей рекордний постріл не має - пістолетна куля втратила у польоті пробивну силу і ледь подряпала фарбу на мішені, пише "Популярна механіка". Однак мета ентузіастів стрільби з пістолета намасамперд полягала у демонстрації можливостей сучасних прицілів, у тому числі - і для особистої зброї.

Рекордний постріл був зроблений в рамках змагань ARENA, влаштованих виробниками прицілів і пристосувань для влучної стрільби. Такі прилади мають зменшити кількість помилок при стрільбі, і, відповідно, зменшити кількість випущених куль при виконанні типових завдань військовими, поліцейськими або спецслужбами.

Влучний стрілок, який тепер гарантовано потрапить в історію - американець Віктор Авіла (Victor Avila), колишній спецагент Імміграційної і митної поліції США. Він витратив чималу частину свого життя на боротьбу з наркокартелями і торговцями людьми.

Читайте також: США замінює легендарну М4А1 на автомат калібром 6,8 мм: огляд учасників програми NGSW