xcounter
#

Як німці вдосконалили танк Leopard 2A7, зважаючи на досвід боїв ЗСУ проти рашистів

22961
Німецький танк Leopard 2A7, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецький танк Leopard 2A7, ілюстративне фото з відкритих джерел

І кому буде доступна німецька бронетанкова новинка

Під час оборонної виставки Eurosatory 2022 в Парижі німецький концерн KMW презентував вдосконалену версію свого танка Leopard 2A7.

Як перелічує польський портал Defence24, вдосконалення німецького Leopard 2A7 полягають в наступному. В першу чергу, цей танк отримав систему активного захисту Trophy. Також – новітню гармату L55A1, що може стріляти снарядами з підвищеною кінетичною енергією. Також – посилений протимінний захист, датчик лазерного опромінення від ПТРК противника та систему кругового відеогляду. Щоб живити своє додаткове обладнання, танк отримав додаткову допоміжну силову установку на 20 кВт та вдосконалену систему кондиціонування.

Читайте також: Прем'єра танка нового покоління KF51 Panther від Rheinmetall: німецька "Пантера" повертається (фото, відео)
Вдосконалений танк Leopard 2A7 на виставковій експозиції Eurosatory 2022, фото – Defence24

З цією модернізацією німецького Leopard 2A7 виходить ситуація цікава. Деякі з вищеперерахованих покращень конструктори KMW уже намагались втілити на танках бундесверу. Але ці всі покращення так і залишались "в одиничному форматі", бо при оборонному бюджеті в 50 мільярдів доларів щороку німецькій армії постійно "не вистачало" грошей на переозброєння.

З іншої сторони, провести модернізацію Leopard 2A7 саме в комплексному варіанті німців простимулював досвід боїв Збройних Сил України проти армії РФ.

Випробування дослідного зразка Leopard 2A7 з комплексом активного захисту Trophy, листопад 2021 року, фото з відкритих джерел

Втім, отримати подібну бронетанкову новинку зможуть хіба що ті країни, що уже і так мають танки типу Leopard 2. В свою чергу, вдосконалений Leopard 2A7 насправді є ще куди вдосконалювати.

Як розповідає той же Defence24, поряд з цією машиною на виставковій експозиції Eurosatory 2022 стоїть танк-демонстратор технологій EMBT німецько-французької розробки, котрий взагалі оснащений станцією РЕБ для протидії малим дронам.

Франко-німецький танк-демонстратор технологій EMBT на виставковій експозиції Eurosatory 2022, фото – Defence24
Читайте також: Досвід України у дії: у Польщі анонсували замовлення на винищувач танків з ракетами Brimstone