xcounter
#

Німецький Rheinmetall "схрестив" Leopard 2 та БМП Lynx KF41

5888
Рендер бойової машини вогневої підтримки Lynx 120
Рендер бойової машини вогневої підтримки Lynx 120

Така машина призначатиметься для вогневої підтримки піхоти та боротьби з танками противника

Німецький оборонний концерн Rheinmetall презентував на своєму сайті концепт бойової машини вогневої підтримки під назвою Lynx 120. Передбачається, що ця машина використовуватиме шасі бойової машини піхоти Lynx KF41, башта буде взята від танка Leopard 2.

Машина вогневої підтримки буде озброєна 120-мм гарматою, яка зможе стріляти зокрема снарядами з програмованим підривом. Також в набір озброєння входитиме спарений кулемет калібру 7,62 мм та кулемет на безпілотній турелі.

Читайте також: Морпіхи ВМСУ тренуються громити десант РФ за допомогою танків Т-80
Бойова машина піхоти Lynx KF41, ілюстративне фото з відкритих джерел

Lynx 120 буде оснащена новітньою системою ситуаційною обізнаності, яка включає в себе зокрема відеокамери з виявленням та відстеженням цілей, встановлені по всьому периметру корпусу бойової машини. Також Lynx 120 буде оснащена системою захисту від підриву. За бажаннями замовника на цю бойову машину також можуть бути встановлено комплекс активного захисту.

Німецький Rheinmetall передбачає, що замовником Lynx 120 стануть країни, які або уже замовили поставку БМП Lynx KF 41, як наприклад Угорщина. Або ж – які взагалі зацікавлені кількісно та якісно оновити парк бронетехніки своїх сухопутних сил.

Танк Leopard 2A7, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Держдеп США дав "добро" на "Абрамси" для Польщі, перелік амуніції до танків вражає