xcounter
#

Морпіхи ВМСУ тренуються громити десант РФ за допомогою танків Т-80

19170
Т-80 морської піхоти ВМСУ, лютий 2022 року
Т-80 морської піхоти ВМСУ, лютий 2022 року

РФ перекинула в Чорне море одразу шість БДК з інших флотів та демонструє готовність провести десантну операцію проти України. Наші військові готуються відбивати таку загрозу

Прес-служба Військово-Морських Сил України розповіла, що зараз танкісти 36-тої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського проводять постійні тренування. Зокрема – вдосконалювали навики водіння Т-80 у складних умовах місцевості.

Поява "у кадрі" Т-80 морської піхоти – подія непересічна. Як раніше розповідав Defense Express, за весь минулий 2021 рік у відкритих джерелах даних було лише два повідомлення про те, що морпіхи ВМСУ вивели на навчання свої Т-80.

Читайте також: Олексій Резніков: На лінії дотику на Донбасі зафіксоване аномальне збільшення обстрілів
Т-80 морської піхоти ВМСУ, жовтень 2022 року

Тут також варто звернути увагу на сам характер вправи, який виконують епіпажі Т-80 морпіхів – водіння танка в складних умовах місцевості. Це може вказувати зокрема на те, що морська піхота ВМСУ розраховує використовувати свої Т-80 як мобільний резерв, що має закривати собою раптові "діри" в ділянках фронту.

Т-80 морської піхоти ВМСУ, лютий 2022 року

Defense Express також розповідав про те, що зараз РФ перевела у Чорне море одразу шість великих десантних кораблів із Балтійського та Північного флотів, на борту яких може бути до двох бригад морської піхоти. Тепер у Чорному морі РФ має одразу 13 ВДК, що удвічі посилило здатність росіян провести десантну операцію проти України.

Закономірно, що наші ВМСУ відпрацьовують заходи по організації протидесантної оборони. Навіть якщо такі заходи криються під "рутинними повідомленнями" про "відпрацювання водіння танків у складних умовах місцевості".

Т-80 морської піхоти ВМСУ, вересень 2022 року
Читайте також: ​РФ оголосила дату пусків балістичних та крилатих ракет у рамках навчань поблизу України