xcounter
#

Іспанія створює новий легкий винищувач, на базі якого можуть розробити ударний безпілотник

3134
Іспанія створює новий легкий винищувач, на базі якого можуть розробити ударний безпілотник

Іспанський підрозділ Airbus представив концепт перспективного навчально-тренувального літака Airbus Future Jet Trainer (AFJT)

За словами Фернандо Песеса, керівника програми Eurofighter в Іспанії, AFJT – це "програма, створена Іспанією для Іспанії, яка позиціонується як рішення для оперативного, промислового і технологічного розвитку, яке дозволить країні й надалі залишатися провідним гравцем у аерокосмічний і оборонній промисловості".

Легкий винищувач Іспанія
"Створений в Іспанії для Іспанії"

Нова розробка – одномоторний навчально-тренувальний надзвуковий реактивний літак, який в майбутньому, ймовірно, стане основою для розробки нового реактивного навчально-тренувального літака для програми FCAS.

Читайте також: Секретний новий винищувач ПС США може взагалі не бути винищувачем і ось чому
Airbus Future Jet Trainer
Airbus Future Jet Trainer

Також в Airbus стверджують, що на базі нового літака можна створити легкий винищувач (одномісний літак розвідки й протиповітряної оборони) і ударний безпілотний літак нового покоління.

Airbus Future Jet Trainer
Airbus Future Jet Trainer

Новий літак має двомісну кабіну, яка може бути з внутрішньою гарматою та без неї, а також з багаторежимною РЛС. Симулятори бортових систем озброєння можуть бути встановлені з бібліотекою синтетичних цілей і загроз.

Також в Іспанії порахували, що на кожній 100 мільйонів євро, виділених на програму AFJT, в країні буде створено від 2100 до 2500 робочих місць, а в іспанський бюджет буде повернено близько 36 мільйонів євро (податки та соціальні внески). Крім того, Іспанія буде отримувати роялті за експорт в інші країни.

Читайте також: За п’ять хвилин до ворога: у США погодили продаж винищувачів Фінляндії, в Росії починають нервуватися