xcounter
#

Франція провела успішний випробувальний пуск міжконтинентальної ракети M51

2014
МБР М51 призначена для розміщення на атомних підводних човнах класу Le Triomphant
МБР М51 призначена для розміщення на атомних підводних човнах класу Le Triomphant

Пуск був виконаний із наземної пускової установки на ракетному полігоні французької армії

Міністерство оборони Франції оголосило про проведення успішного випробувального запуску міжконтинентальної балістичної ракети М51.

Ця МБР має прийти на заміну ракетам М45, котрі зараз базуються на атомних підводних човнах типу Le Triomphant, повідомляє портал Naval News.

Читайте також: Франція отримає підводного ядерного "Франкенштейна": Naval Group показала, як це роблять (відео)

Пуск відбувався не із підводного човна, а із наземної пускової установки, розміщеної на ракетному полігоні французької армії, в південно-західній частині країни.

Використана для випробувального запуску ракета М51 не мала бойової частини, фінальною точкою її польоту була зона в акваторії Північної Атлантики.

Завантаження французької МБР М51 на підводний човен типу Le Triomphant

Тести відбулись у повній відповідності міжнародним зобов’язанням Франції, за ходом випробувань слідкував корабель космічного моніторингу Monge (A601) ВМС Франції, котрий на початку квітня цього року прибув на базу ВМС США у Норфолку.

Корабель космічного моніторингу Monge (A601) ВМС Франції

Це був уже десятий пуск міжконтинентальної балістичної ракети М51, котрий провела Франція починаючи з 2006 року. За деякими даними, МБР М51 була прийнята на озброєння французьких збройних сил в 2010 року, кількість ракет на бойовому чергуванні – невідома.

Чотири із десяти відомих пусків М51 були виконані саме із наземного стенду

Дальність польоту ракети М51 – від восьми до десяти тисяч кілометрів, швидкість польоту – 25 махів. Кожна із таких МБР може нести від шести до 10 ядерних боєзарядів, точність влучання при цьому складає 150 метрів.

Кожна із чотирьох наявних у строю атомних субмарин типу Le Triomphant може нести до 16 міжконтинентальних балістичних ракет М45 та М51
Читайте також: Франція готова безкоштовно передати Греції два 30-річні фрегати