xcounter
#

США та Франція провели спільні навчання палубної авіації

1552
Тренування відбулись в акваторії Аравійського моря
Тренування відбулись в акваторії Аравійського моря

До маневрів були залучені ударні групи авіаносців USS Dwight D. Eisenhower та Charles de Gaulle

Військово-морські сили США та Франції провели спільні навчання своїх авіаносних ударних груп в акваторії Аравійського моря. Про це пише портал Naval News.

Зазначається, що від американського флоту була залучена ударна група в складі атомного авіаносця USS Dwight D. Eisenhower, ракетний крейсер USS Monterey (CG 61), та чотири есмінці - USS Mitscher (DDG 57), USS Laboon (DDG 58), USS Mahan (DDG 72) і USS Thomas Hudner (DDG 116). Нагадаємо, ця ударна група до цього провела маневри в Середземному морі, котрі мали на меті зокрема стримування агресії Кремля.

Читайте також: Франція отримає підводного ядерного "Франкенштейна": Naval Group показала, як це роблять (відео)
Кораблі із складу ударної групи USS Dwight D. Eisenhower проходять Суецький канал

Від французького флоту була залучена ударна група в складі атомного авіаносця Charles de Gaulle, фрегати FS Chevalier Paul (D 621) і FS Provence (D 652), допоміжний корабель FS Var (A 608).

Головний елемент цих навчань – спільні польоти палубної авіації Франції та США. Однак які завдання при цьому відпрацьовувались – не розкривається.

Ударна група на чолі з французьким атомним авіаносцем Charles de Gaulle покинула свій порт базування ще наприкінці лютого 2021 року

Обидві сторони вирішили надати цим навчанням і символічний зміст: мовляв, Шарль де Голль і Дуайт Ейзенхауер – це історичні персонажі, що спільно бились за свободу понад 70 років тому, і зараз однойменні кораблі підтримують регіональну безпеку в Аравійському морі.

Також в Пентагоні вирішили наголосити, що Франція – це найдавніший союзник США, починаючи ще із 1781 року.

Спільні навчання своїх АУГ США та Франція також проводили у 2016 та 2020 роках. На фото - французький авіаносець Charles de Gaulle та американський "колега" USS Nimitz (CVN-68)
Читайте також: ​Ракетні есмінці ВМС США поки не заходять у Чорне море на фоні істерики Кремля, який направив кораблі на зустріч (оновлено)