xcounter
#

Франція має викласти понад мільярд доларів за обладнання для свого перспективного авіаносця PANG

1140
Ймовірне зображення перспективного французького авіаносця
Ймовірне зображення перспективного французького авіаносця

​Військово-морські сили Франції заплатять Сполученим Штатам понад 1 млрд доларів за сучасні електромагнітні катапульти для нового авіаносця, що створюється у рамках програми PANG

Держдеп США погодив продаж Франції палубних електромагнітних катапульт, аерофінішерів нового покоління AAG та супутнього обладнання на загальну суму понад 1,321 млрд доларів.

Як повідомляє видання Naval News, запит Франції також включає проведення наземних випробувань, супроводження тестування та сертифікації нового обладнання, навчання операторів та обслуговуючого персоналу, технічну допомогу та інші послуги підтримки.

Читайте також: Південна Корея не братиме у Франції технології для будівництва свого першого авіаносця

PANG перспективний авіаносець Франція
Концепція УАГ на чолі з перспективним авіаносцем PANG

Відомо, що це обладнання призначене для оснащення майбутнього французького авіаносця, який розробляється у рамках програми PANG (Porte-Avions de Nouvelle Génération).

Основними підрядниками програми мають стати General Atomics-Electromagnetic Systems Group (розробник EMALS і AAG) та верф Huntington Ingalls Industries (інтегратор).

Як стверджують у Naval News, за умови укладення угоди, вже у 2022 році французькі палубні винищувачі Rafale M мають пройти інтеграцію з системами EMALS та AAG у США.

Крім того, ймовірно ВМС Франції будуть просити в США можливості для навчання та сертифікації своїх пілотів на авіаносці США з системою EMALS – це буде відбуватися тоді, коли французький авіаносець Charles de Gaulle відправиться на капітальний ремонт.

USS Gerald R. Ford (CVN 78)
USS Gerald R. Ford (CVN 78)

Системи EMALS та AAG були вперше встановлені на американському авіаносці нового покоління USS Gerald R. Ford (CVN 78). Раніше у цьому році системи досягли поставлених флотом нормативів і виконали загалом 8000 успішних циклів запуску та посадки літаків протягом 18-місячного періоду дослідної експлуатації.

Читайте також: Франція свариться із США за контракт на $50 мільярдів, Австралія перетворюється на головний "плавучий авіаносець" проти Китаю