xcounter
#

У США не можуть вчасно поставити нову бронемашину, яка замінить "ветерана" М113

У США не можуть вчасно поставити нову бронемашину, яка замінить "ветерана" М113
1406

Що стало причиною чергової затримки багатостраждальної програми заміни БТР М113 армії США?

Постачання нової американської бронемашини AMPV, яка має замінити БТР М113 на полі бою, знову переноситься.

Раніше компанія BAE Systems була вимушена відкласти постачання машин AMPV на чотири місяці, і перенести їх з березня на липень 2020 року. Це було пов’язано з виробничими проблемами компанії. Як тільки BAE Systems їх вирішила, компанія зіштовхнулася з черговою перепоною – пандемією коронавірусу COVID-19, що спричинило ще одну затримку.

Читайте також: ​Армія США вже вчетверте намагається знайти заміну БМП Bradley та очікує пропозицій

БТР М113
БТР М113 в музеї

Наразі дата постачання перших БТР визначена на серпень 2020 року.

В січні 2019 року програма AMPV увійшла в дрібносерійне виробництво, але минулого року компанія попередила про те, що постачання техніки затримається на два місяці, а завершення виробничих кваліфікаційних випробувань – на сім. Це було пов’язано з проблемами з оснащенням та складальною лінією на заводі компанії в Йорку, штат Пенсильванія.

БТР США
Нова бронемашина в медичному варіанті

Через усі ці проблеми Армія США повідомила, що придбає не 143 запланованих, а всього лише 32 машини у 2021 фінансовому році. Бюджет програми було скорочено з $445 млн до $193 млн.

Разом з тим, у BAE Systems стверджують, що вони розробили “виробничий підхід, який дозволить підвищити ефективність під час дрібносерійного виробництва, модернізуючи та збільшуючи загальну ефективність програми”.

Бронемашини AMPV
Лінійка машин AMPV

Так, у виробничі процеси інтегруються нові технології, такі як роботизоване зварювання, цифрова рентгенографія, удосконалена механічна обробка та найсучасніші технології контролю. Ці зміни вплинули на графік постачань, який, як стверджують в компанії, продовжує відповідати плану армії щодо прийняття на озброєння AMPV.

Бронемашина AMPV має замінити в Армії США "ветерана" М113, який стоїть на озброєнні вже 60 років. Контракт на закупівлю машин був підписаний у 2014 році. Загалом американське оборонне відомство планує закупити близько 3000 AMPV, які будуть постачатися протягом 10 років.

Читайте також: У Ірані показали, як з БТР-50 зробити плаваючу БМП