xcounter
#

У Ірані показали, як з БТР-50 зробити плаваючу БМП

1794
Бронемашина Makran на базі  БТР-50
Бронемашина Makran на базі БТР-50

Іранський "Корпус вартових ісламської революції" представив модифікацію бронетранспортера БТР-50 зі зміненою формою корпусу та баштою від бойової машини піхоти БМП-2

Фотографія нової модифікації БТР-50 була опублікована 27 червня за результатами виставки, яка була проведена Організацією Сухопутних військ "Корпусу вартових ісламської революції".

Бронемашина отримала назву Makran і позиціонувалась як амфибійна. Машина має надбудови над переднім лобовим листом, а також над задньою частиною корпусу. Також за баштою помітний шноркель - для забезпечення двигуна повітрям та для відведення вихлопу при перетинанні водних перешкод.

Читайте також: Модернізований Т-72 успішно пройшов підводні випробування (відео)

Башта на БТР-50 у версії Makran - від БМП-2. Разом з 30-мм автоматичною гарматою 2А42 та коаксіальним 7,62 мм кулеметом. Як і на корпусі, на башні встановлено додаткові металеві конструкції. За твердженням іранського агенства Fars News, БМП Makranа оснащена новою системою управління вогнем включно з денними електрооптичними камерами, тепловізійною камерою та лазерним далекоміром.

Makran
Makran та модернізований Т-72

Поруч з бронемашиною Makran також демонструвався не менш амбітний проект модернізації танку Т-72М. Танк оснащений новою системою динамічного захисту, включно з захистом бортів, а також дистанційно керованим бойовим модулем з кулеметом. Стверджується, шо танк схожий на Karrar - проект, створений на базі Т-72 і який виготовляється безпосередньо у Ірані у значних кількостях.

Читайте також: Польща шукає нові боєприпаси для Т-72