xcounter
#

"Бронемашина-привид" або як Пекін заперечує, що в "кадирівців" є китайські броньовані автомобілі Tiger

4523
Броньований автомобіль Tiger китайського виробництва
Броньований автомобіль Tiger китайського виробництва

У Китаї прокоментували наявність на озброєнні "кадирівців" бронемашин China Tiger

Китай спростував передачу РФ оборонної допомоги – таку відповідь отримав кореспондент видання "Укрінформ" на прохання надати коментар щодо інформації про наявність у "кадирівських" підрозділах російського війська броньованих автомобілей китайського виробництва.

Відповідь речника міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь виявилася доволі очевидною – він стверджує, що не знає, звідки з’явилися "ці так звані публічні свідчення" (йдеться про постачання зброї РФ) та наголосив на тому, що Китай сприяє мирним переговорам, а не підливає "оливи у вогонь" чи "надсилає зброю на поле бою".

Читайте також: Китай "таємно" працює над 203-мм артилерійською системою: що відомо про проект нової зброї
Су-35 МиГ-17 С-400 Китай РФ виробництво зброї
Китай міг допомагати РФ виробляти таку зброю, як літаки Су-35, ЗРК С-400 та гелікоптери Ми-17

Як стверджують у виданні, Веньбінь обурився інформації ЗМІ про військову допомогу РФ від Китаю і наголосив, що їхня робота "має завжди ґрунтуватися на фактах і здійснюватися об’єктивно, чесно і професійно".

А факт ми поки що маємо такий – нещодавно Кадиров на одному з відео з закупленою для своїх військових підрозділах технікою "засвітив" наявність на озброєнні "кадирівців" китайської бронетехніки – а саме броньованих автомобілей China Tiger від Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing.

І хоча те, що Китай допомагає РФ виробляти зброю для війни проти України загалом не новина, але це вперше стало відомо про поставки броньованої техніки для Москви.

Tiger бронемашина армія рф
China Tiger

Але поки що складається ситуація, що Китай не просто відмовляється коментувати чи заперечує прямі поставки бронемашин власного виробництва у РФ (а у варіант того, що Китай не знав про поставку – якщо вона була здійснена третіми країнами – досить важко повірити), а взагалі спростовує наявність у російського війська озброєння китайського виробництва.

Втім, наразі важко прогнозувати, чи була це одинична поставка (або взагалі "кадирівці отримали бронемашини від третьої країни) або ж Пекін разом з Москвою "промацують ґрунт" на питання реакції Заходу щодо постачання невеликих партій броньованої техніки у РФ – але водночас випускати з уваги цю ситуацію аж ніяк не варто.

Читайте також: Китай зробив САУ під копію російського "Краснополя", і уже продає її на експорт