xcounter
#

БМП Lynx для Угорщини: угода на 2 млрд євро та спільне підприємство

Угорщина стала першим замовником цієї бойової машини піхоти
1367
БМП Lynx для Угорщини: угода на 2 млрд євро та спільне підприємство

Німецька група Rheinmetall 9 вересня 2020 року підписала в Будапешті з міністерством оборони Угорщини контракт на постачання бойових машин піхоти KF41 Lynx

Контракт підписали командувач збройними силами Угорщини генерал-полковник Ференц Кором і президент та головний виконавчий директор групи Rheinmetall Армін Паппергер.

Згідно з контрактом Угорщина отримає 218 бойових машин піхоти Lynx KF41 та дев’ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин Buffalo (на шасі танка Leopard 2). Вартість контракту оцінюється у 2 млрд євро.

Читайте також: Скільки коштують Leopard для Угорщини: аналіз закупівель від польського видання
БМП Lynx
БМП Lynx на виставці Eurosatory

Контракт передбачає постачання тренажерів, проведення навчання та інструктажу, а також первинне постачання запасних частин та технічне обслуговування. Також відомо, що угорські БМП KF41 Lynx будуть озброєні баштою LANCE з 30-мм гарматою від Rheinmetall.

Перший етап передбачає постачання 46 бойових машин піхоти KF41 Lynx, а також усіх дев’яти броньованих ремонтно-евакуаційних машин Buffalo. Всі вони будуть побудовані у Німеччині, а постачання має бути завершене до початку 2023 року.

Другий етап передбачає постачання 172 машин, які будуть вироблені вже в Угорщині. Як Defense Express повідомляв раніше, уряд Угорщини та німецька оборонна компанія Rheinmetall домовилися про створення спільного підприємства для виробництва в Угорщині новітніх бойових машин піхоти Lynx.

Rheinmetall буде володіти контрольним пакетом акцій та очолить спільне підприємство. При цьому Угорщина внесе суттєві інвестиції в проєкт – йдеться про новий виробничий об’єкт.

бмп lynx kf41

Отже, Угорщина стала першим стартовим замовником нової бойової машини піхоти Rheinmetall сімейства Lynx. Вперше ця БМП була представлена у 2016 році й сьогодні пропонується замовникам у двох варіантах, що відрізняються бойовою масою – KF31 (близько 35 тонн, екіпаж з 3 осіб та 6 десантників) і KF41 (близько 45 тонн, екіпаж з 3 осіб та 9 десантників).

Читайте також: Угорщина закупить у США озброєння на мільярд доларів: що саме придбає