xcounter
#

Угорщина закупить у США озброєння на мільярд доларів: що саме придбає

1057
Угорщина придбає у США ракети AMRAAM
Угорщина придбає у США ракети AMRAAM

Угорщина уклала найбільшу операцію із закупівлі зброї зі США

12 серпня 2020 року Угорщина підписала декларацію про наміри закупити у США ракети приблизно на 1 мільярд доларів. Документ візований послом США в Угорщині Девідом Корнстайном та міністром оборони Угорщини Тібором Бенком.

Ракета AIM-120 AMRAAM завантажується на літак F-16CJ

Посольство США назвало цю угоду "найбільшою в історії оборонною закупівлею Угорщини у Сполучених Штатів". "Угорщина зобов'язалася співпрацювати зі Сполученими Штатами в рамках програми зарубіжних військових продажів (FMS) для закупівлі вдосконалених ракет середньої дальності (AMRAAM), вироблених американською компанією Raytheon Technologies", - сказано в публікації посольства.

Читайте також: Угорщина отримала перші чотири танки Leopard 2A4HU (фото)

Як повідомив в середу, 12 серпня, посол США в Будапешті Девід Корнштайн, Будапешт має намір купити американські ракети на суму 850 млн євро.

AMRAAM виробництва Raytheon Technologies є американською всепогодною керованою ракетою класу "повітря-повітря" з радіолокаційною головкою самонаведення середньої дальності. Ракети даного класу призначені для ураження повітряних цілей за межами прямої видимості цілі. Вони прийняті на озброєння ВПС США в 1991 році. Крім США, перебуває на озброєнні ВПС Великої Британії, Німеччини та низки інших країн-членів НАТО. Є основним озброєнням винищувачів F-15C, F-15E, F-16, F/A-18C/D, F/A-18E/F, F-22, Typhoon, JAS-39 Gripen, Tornado та Harrier.

На сьогодні випущено низка модифікацій ракети з максимальною дальністю пуску від 50 до 180 км

Поряд з цим компанією Raytheon Technologies також створена ракета AMRAAM-Extended Range, наземного базування, яка призначена для дій проти повітряних цілей. Ракета AMRAAM-ER розроблена спеціально для наземної протиповітряної оборони. Вона інтегрована з пусковою установкою NASAMS для посилення ППО середньої дальності. NASAMS поставлена в 11 країн, і з 2005 року інтегрована в систему протиповітряної оборони США.

Читайте також: Скільки коштують Leopard для Угорщини: аналіз закупівель від польського видання