xcounter
#

БМП Bradley, які керують озброєними роботами: у США розпочалися бойові випробування роботизованих платформ

1609
Легка версія бойової роботизованої платформи Армії США
Легка версія бойової роботизованої платформи Армії США

У США активно працюють над тим, щоб поєднання пілотованих та безпілотних платформ якомога швидше знайшло своє місце на полі бою

Армія США розпочала бойові випробування свого парку прототипів роботизованої легкої бойової машини RCV-L (йдеться, зокрема, про запуск Javelin з платформи) та найближчим часом планує розпочати аналогічні випробування прототипів середніх роботизованих платформ RCV-M.

RCV-L
RCV-L

Раніше в цьому році Армія США отримала свій четвертий та останній RCV-L від компаній QinetiQ North America і Pratt Miller (наразі ці компанії придбала Oshkosh Defense).

Читайте також: Битва дронів: Десантно-штурмові війська оцінили Ironclad, Ласка 2.0 та РСВК-М "Мисливець"

Ці гусеничні дизель-електричні гібридні платформи важать менш як 10 тонн, можуть нести корисне навантаження вагою в понад 3 тонни, рухатися зі швидкістю більш як 60 км/год та оснащені дистанційно керованими бойовими станціями Kongsberg Defense & Aerospace - Javelin (CROWS-J).

RCV-M
RCV-M

Зазначається, що платформи RCV-L наразі отримали нове програмне забезпечення і тепер можуть працювати у парі з модифікованими Bradleys, так званими "Mission Enabler Technologies – Demonstrators (MET-D)", призначеними для відпрацювання спільної роботи пілотованих та безпілотних платформ.

Наразі Армія США відпрацьовує використання MET-D для управління RCV-L і дистанційної стрільби з кулемета, гранатомета та навіть ПТРК Javelin.

Ripsaw 5
Ripsaw 5 – один з претендентів на місце серед роботизованих платформ у Армії США

"Ми намагаємося визначити оптимальну відстань між контролером та роботом. Ми докладаємо багато зусиль, намагаючись виявити, чи не зламається щось, щоб дозволити нашим партнерам виправити та удосконалити все", – зазначає генерал-маойр Росс Коффман, директор кросс-функціональної групи з бойових машин нового покоління.

Читайте також: Антидроновий промінь: в Ізраїлі бортовий лазер збив БПЛА під час випробувань (відео)